Otic Equipments er totalleverandør av løfteutstyr - den eneste på denne siden av Sotrabroen. Få mer info om bedriften på Marstreffet 18. mars! Foto: vnr.no

Holder løftene

edit today

Få med deg presentasjonen av Otic Equipment på Marstreffet – meld deg på nå! Den relativt nystartede Ågotnes-bedriften er et utspring av Otic AS i Tananger, som primært er en tjenesteleverandør. Behovet for å profesjonalisere innkjøp av løfteutstyr meldte seg og Svend Mauritzen, som pendlet mellom Stavanger og Bergen for å gjøre denne jobben, så sitt snitt til å etablere en arbeidsplass i Bergen. Dermed ble datterselskapet Otic Equipment født. – Valget falt på Ågotnes. Her er det ingen konkurrenter lokalt, begrunner Mauritzen med et smil.

På rett «hylle»

Bedriften er totalleverandør av løfteutstyr. Foreløpig er det 6 ansatte med til sammen 50 års erfaring med løfteutstyr. Moderselskapet i Tananger har 35 ansatte. For Bård Lohne, som jobbet i Lie Overflate, åpnet det seg en ny jobbmulighet. Med sin mangeårige bakgrunn fra Vest Kran, er han nå tilbake der hvor han føler seg hjemme. – Jeg trives best i kranbransjen, smiler Lohne, som er en gjenganger på Vest Næringsråd sine medlemstreff. Han har en omfattende bakgrunn som kranfører, kranformann, HMS-leder, NDT inspektør og prosjektleder, både på land og offshore. Han var også styremedlem i Kranteknisk forening fra 2010 – 2013.

Over bekken etter vann

Som salgs- og markedsansvarlig skal Lohne jobbe for flere «kortreiste» leveranser til Sotra-miljøet. – To av tre leveranser går fortsatt helt til Stavanger. Vi ønsker å bli mer kjent blant bedriftene her i regionen, og levere mer lokalt. Det er nok mange som ikke kjenner til oss så markedsføring blir viktig fremover, forklarer Lohne og Mauritzen. Bedriften ble ISO-sertifisert og prekvalifisert av Statoil etter kort tid, og opplever å ha blitt tatt godt imot av miljøet på Ågotnes. De så tidlig verdien av å bli VNR-medlem.

Bruker VNR aktivt

– Jeg hadde hørt at det var et litt lukket miljø og at det ikke nødvendigvis ville bli så lett å etablere seg, men vi ble fort innlemmet i det som skjer her, sier Mauritzen, som opprinnelig er fra Østlandet. – Vi har først og fremst et stort utbytte av å delta på samlingene med VNR Verkstedgruppen; industrikafeene. For oss er det veldig nyttig på mange måter, legger han til. Omsetningen er stigende og bedriften regner med å måtte ansette flere etter hvert som boreaktiviteten generelt vil ta seg opp de neste årene.  

Les også

keyboard_arrow_up