Hva kan du pålegge en ansatt?

edit today

Onsdag 22. februar i Gründerparken vil advokatene Torkel Tveit og Ellen A. Gooderham fra Steenstrup Stordrange vise VNR-medlemmer hva en arbeidsgiver kan pålegge en ansatt.

− Vi har holdt dette seminaret for ledergrupper og kunder. Responsen har vært god. Dette er et tema som har fenget mange, sier Torkel Tveit, advokat og partner ved Steenstrup Stordrange sitt kontor i Bergen.

Tveit er tilknyttet firmaets virksomhetsgrupper innenfor arbeidsrett og fast eiendom.

− På seminaret vil vi vise deltakerne mange praktiske verktøy. Vi vil vise domseksempler som tydeliggjør «her går grensen» og vise utfordringer som arbeidsgiver står ovenfor, sier Ellen Gooderham, som er advokat med arbeidsrett som hovedfelt.

Hva kan sjefen egentlig bestemme?

Er det anledning til å endre arbeidssted, flytte avdelingen eller endre på arbeidstidene? Kan man frata noen personalansvar eller lederfunksjon? Kan man endre rapporteringslinjer?

− Dette er forhold som ikke loven gir noe svar på. Hva kan egentlig sjefen bestemme i kraft av å være sjef? spør Tveit.

Man kan ikke endre grunnpreget i stillingen gjennom en instruks, men det er absolutt rom for endringer.

− Vi vil gi tips til utforming av arbeidsavtaler som gir større fleksibilitet. Hvordan går man frem og hva er i grenseland? Her er det viktig å trå riktig, påpeker Gooderham.

MORGENSEMINAR: Advokatene Torkel Tveit og Ellen A. Gooderham fra Steenstrup Stordrange vil vise VNR-medlemmer hva en arbeidsgiver kan pålegge en ansatt.
MORGENSEMINAR: Advokatene Torkel Tveit og Ellen A. Gooderham fra Steenstrup Stordrange vil vise VNR-medlemmer hva en arbeidsgiver kan pålegge en ansatt.

Derfor bør du delta

Mange bedrifter har vært gjennom krevende nedgangstider med reduksjon av antall ansatte og andre kostnadsreduksjoner. Slike prosesser medfører ofte at man må flytte på oppgaver og ansvar mellom de ansatte. Tveit og Gooderham vil i seminaret tydeliggjøre grensene for å gi pålegg om slike endringer.

Under seminaret vil advokatene svare på konkrete utfordringer som deltakerne lurer på, og kan gi noen retningslinjer for vurdering.

På seminaret får du også kontroll på hva du ikke kan pålegge en ansatt.

− De fleste bør ha bedre kunnskap om temaet enn det de faktisk har. Grunnkunnskap om arbeidsrett er gull verdt å ha i ryggmargen som leder, sier Tveit.

Seminaret holdes onsdag 22. februar i Gründerparkens lokaler, 2. et., ved Sartor Storsenter.
Foredraget starter kl. 09.00 og varer til kl. 11.00. Frokost serveres fra kl. 08.30. Deltakelse er gratis. Klikk her for å melde deg på!

Les også

keyboard_arrow_up