Hjem Kunnskapsbyen

Kunnskapsbyen

Kunnskapsbyen gjennom årene:

2018

Energimessen 2018: Imponerende samarbeid mellom skole og næringsliv

Fra venstre: Andreas Nordeide står sammen med 5. klasse ved Knappskog skule og Erlend Valskog (Harddisk).

Energimessen har utviklet seg til å bli et godt samarbeid mellom skoler og lokalt næringsliv. Se bilder fra årets Energimesse.

Samlet over 200 deltakere til digitalkonferanse

DIGG LÆRING-KONFERANSEN: Odd Erik Kjeldstad, rektor på Knappskog skule.

Med «Digg Læring-konferansen» vil Knappskog skule hjelpe alle skoler til å bli heldigitale.

2017

Knappskog skule imponerte ACOS

Elevene i 7. trinn koder en bil og viser arbeidet til Jan Ivar Moldekleiv fra ACOS.

Nylig fikk utviklere fra ACOS se elevenes digitale ferdigheter. − Jeg er kjempeimponert, sier løsningsarkitekt Jan Ivar Moldekleiv.

Stor interesse for Kunnskapsbyen i Vest

Skole- og næringslivssamarbeidet i Vest imponerte andre kommuner under den store NKUL-konferansen i Trondheim.

Slik blir Energimessen 2017

DIGG LÆRING: Elever ved Knappskog skule viser stolt frem prosjektet sitt til varaordfører Tom Georg Indrevik under fjorårets Energimesse.

Gå ikke glipp av den store Energimessen 16. - 17. mars på Sartor Storsenter.

2016

Statsministeren prøvde Digg Læring

STAS MED STATSMINISTER: Erna Solberg var svært interessert i elevarbeidet til Knappskog skole.

Statsminister Erna Solberg digget Knappskog skoles utstilling på OTD-messen.

Etterspør samarbeidsbedrifter for skoler

NETTVERK OG NYTENKNING: Andreas L. Nordeide, skriver i Sotrabloggen om hvordan vi kan bidra til å sikre vår region kortreist arbeidskraft og møte samfunnsendringene i dag og i fremtiden.

- Vår region tar skole- og næringslivssamarbeidet på alvor, skriver Andreas L. Nordeide i Sotrabloggen.

Samarbeid mellom skolen og næringslivet virker

DIGG LÆRING: På Energimessen i mars viste 5. klasse ved Knappskog skule hva de hadde lært ved hjelp av digital undervisning. Her fikk varaordfører Tom Georg Indrevik lære siste nytt innen koding.

Elevene på Knappskog skule har blitt mer motiverte og lærevillige etter at skolen byttet ut lærebøkene med digital undervisning.

Energimessen 2016 er i gang

Ta turen innom på du også! Se bilder fra åpningen her.

Se bilder fra Marstreffet 2016

Nå er det viktigere enn noen gang at skolen og næringslivet spiller på lag.

Stavanger vil lære av Sotra

I Stavanger lurer de på hvordan Sotra har fått til det gode samarbeidet mellom skolen og næringslivet. I dag presenteres «Kunnskapsbyen i Vest» på Know How-konferansen i Stavanger.

– «Same procedure» ikke et alternativ

- «Same procedure as every year» forbereder ikke våre barn og unge på samfunnet de er i og arbeidslivet de skal ut i, skriver Andreas Nordeide i Sotrabloggen.

2015

Fikk 3D-printere fra næringslivet

Undervisningen til disse elevene har fått en ny dimensjon. Ungdomsskolene i Fjell har fått hver sin 3D-printer fra Vest Næringsråd, takket være midler fra Sparebank 1 SR-bank.

2014

«Kritt, støv og svarte tavler er forbi»

Utanfor bok(s)en har gitt disse elevene en helt ny skolehverdag. Det er på høy tid at skolen følger med i den teknologiske utviklingen, mener Aker Solutions-sjefen på Ågotnes.

Microsoft og Atea med på laget

Lektor Andreas Nordeide, primus motor for Utanfor bok(s)en, har blant andre Microsoft Norge og Atea med på laget. Foto: Inger Elise J. Økland

Tenk deg at all undervisning skjer digitalt, ved bruk av nettbrett og interaktive tavler. Det blir virkeligheten for to pilotklasser ved Tranevågen og Fjell ungdomsskoler fra høsten. Hver elev vil få utdelt hvert sitt nettbrett når de starter på skolen etter ferien. Få med deg presentasjonen av prosjektet og møt aktørene på Augusttreffet til VNR […]

“Fremtidens energiløsninger kommer fra vest”

Konferansen ble arrangert av Sotra vidaregåande skule, Vest Næringsråd og Gode Sirklar onsdag – og samlet 50 deltakere. Kunnskap i et byutviklingsperspektiv sto i fokus for det som var en startkonferanse for organiseringen av en fremtidig videregående skole på Sotra. Les også: En kunnskapsby i emning Signalene fra fylkespolitikerne som var tilstede var at det […]

En Kunnskapsby i emning

Hvordan kan "Kunnskapsbyen" integreres i Sotra Kystby? Det er tema på konferansen 12. mars. Ill: Haptic Architects

Se program og meld deg på – klikk her! Utviklingen av Sotra Kystby og etableringen av Vil Vite på Straume, åpner for nye muligheter på mange områder – også utdanning. I samarbeid med Sotra vidaregåande skule og Gode Sirklar, inviterer Vest Næringsråd til konferansen «Nye Sotra vidaregåande skule/Kunnskapsbyen» onsdag 12. mars. Konferansen vil finne sted […]

Se bildene fra Energimessen!

Se bildene fra Energimessen på Sotra vidaregåande skule denne uken.  

Dette er Kunnskapsbyen:

Kunnskapsbyen i Vest er et skole-næringslivssamarbeid som startet i 2014 av VNR og Sotra vgs.

Samarbeidet har vokst seg til å omfatte større og større deler av region Vest.

Målet er å fremme elevenes ferdigheter for det 21. århundre, med bakgrunn i utredningen Fremtidens skole – Fornyelse av fag og kompetanser.

Dette skal bidra til å sikre region Vest kortreist kompetanse og kunne møte samfunnsendringene som skjer under den fjerde industrielle revolusjonen.

Hvem står bak Kunnskapsbyen?
Jobber med å gjøre elevenes kompetanseheving mer relevant i forhold til samfunnsendringene som skjer under den fjerde industrielle revolusjonen.

Dette er tett knyttet til regionalt skole-næringslivssamarbeid, samlet i satsingen Kunnskapsbyen i Vest. Den årlige Energimessen er det fremste utrykket for dette arbeidet.