Tidligere elever ved Sotra videregåande disker opp til Marstreffet

edit today

19-åringen er kokkelærling ved Alvøparken og er tidligere elev ved restaurant og matfag-linjen på Sotra videregåande skule.

Han får mye ros fra kokk-kollega Kristine Eide (25), som også er tidligere kokkeelev ved skolen:

– Suppen er knallgod. Sindre er en fantastisk flink kokk. Det er bare å glede seg!

Kunnskap på agendaen

I år er Marstreffet videreutviklet til en energimesse, hvor kunnskap og teknologi står på agendaen. Her får du se fremtidens arbeidstakere presentere sine oppfinnelser og nyskapinger på Vil Vite Sotra.

Messen er i regi av Vest Næringsråd og ungdomsskolene i Fjell, i samarbeid med Sotra vidaregåande skule, Knappskog skule, Vil Vite Sotra og Sartor Storsenter. Messen er en del av skole/næringslivssatsingen «Kunnskapsbyen i Vest», initiert av VNR.

Dagens elever er neste generasjons arbeidstakere. Kristine Eide er strålende fornøyd med utdannelsen og oppfølgingen hun fikk på Sotra VGS.

– De gav meg grunnstøtten jeg trengte til å jobbe videre på utdannelsen min. Jeg bruker fortsatt en del av grunnoppskriftene som jeg lærte på skolen, forteller 25-åringen.

FRA SOTRA: Sindre Ervik (19) og Kristine Eide (25) er begge tidligere elever ved Sotra VGS. Nå jobber de på Alvøparken som lærling og som kokk.
FRA SOTRA: Sindre Ervik (19) og Kristine Eide (25) er begge tidligere elever ved Sotra VGS. Nå jobber de på Alvøparken som lærling og som kokk.

Ble kokk ved en tilfeldighet

Eide har alltid visst at hun ville bli kokk, men for Ervik var ikke yrkesvalget like enkelt.

– Jeg var usikker og hadde ingen klar formening om hva jeg ville utdanne meg til. Kokkelinjen var mitt tredjevalg, men jeg er veldig glad for at det var her jeg havnet. Det blir bare mer og mer gøy, sier 19-åringen.

Alt tyder på at kokkelærlingen har havnet i riktig reir. Ervik er også vinneren av Rotary prisen for 2014 på 5000 kroner for beste yrkesfaglige elev.

Det er det varierte arbeidet som trigger Ervik mest.

– I Alvøparken får vi utfolde oss på kjøkkenet og lage nye menyer. Vi lager mat for dåp, konfirmasjoner, bryllup, kurs, kantiner og konferanser. Det er i tillegg godt samhold og arbeidsmiljø, som også er veldig viktig, påpeker lærlingen.

Viktig å holde seg oppdatert innenfor yrket

Men selv om man har tatt en utdannelse, er både Ervik og Eide klar på at det er viktig å vedlikeholde kunnskapen for å fortsatt være attraktiv på jobbmarkedet.

– Det er viktig å følge med på hva som er på matmoten og prøve nye ting. Jeg liker å lage egne konsepter og eksperimentere med maten, påpeker Eide.

Hun er også medlem av Bergenskokkenes Mesterlaug, som har møte en gang i måneden.

– Her får vi delta på dugnader og arrangementer, og se hva andre kokker gjør, sier Eide.

Kokken synes det er spesielt stas å få følge opp lærlinger ved Alvøparken.

– Det er så kjekt å se fremdriften deres! Her får de være med på en hel prosess – alt fra ideer, planlegging til utførelse, forteller hun.

 

Påmeldingsfrist til marstreffet er: 14.03.2016. Klikk her for å melde deg på!

Les også

keyboard_arrow_up