Tjener millioner på andres papirer

edit today

ACOS sørger for at vi får tilgang til papirer hos de store offentlige institusjonene i landet. Med sin datateknologi jobber bedriften for et papirløst samfunn – og enklere næringsliv. – Næringslivet ligger langt bak det offentlige når det gjelder orden og system i dokumenter, sier daglig leder Bent-Inge Storheim (bildet) i ACOS AS. Lovkrav om innsyn i offentlige papirer kombinert med strenge krav til personvern, og selvbetjening for innbyggerne, har blitt god butikk for ACOS. I fjor omsatte de for 81,6 millioner kroner. Den største kontrakten vant de i november i fjor – et oppdrag for Norges forskningsråd til en verdi av fem millioner kroner.

Vil inn på bedriftsmarkedet

Neste gang du henter informasjon fra Øygarden eller Sund kommune sine elektroniske arkivsystemer, ha i mente at det er ACOS som gjør det mulig. Et godt verktøy til å håndtere dokumenter er helt avgjørende for kommunene.  Det skal imidlertid ikke så mange ansatte til i en bedrift, før det blir store mengder informasjon som trenger å systematiseres på en brukervennlig måte, påpeker Storheim. ACOS ønsker nå å satse mer på det private næringslivet. – Vi kan hjelpe med elektroniske arkiver for personale, kontrakter, eiendomsanskaffelser, interne skjemaer og søknader for eksempel. Vi kan lage et varslingssystem og sorteringssystem hvor man kan hente ut nøkkeldata, nevner Storheim og legger til: – Vi lager all programvare selv, 35 av våre ansatte jobber med vedlikehold og utvikling av programvare. Vi har blant annet utviklet en Outlook-klient for dokumenthåndtering som vi har truffet godt med, sier han og forteller at hans egen bedrift med totalt 96 ansatte (70 på Straume) klarer seg helt uten papirer. – All post blir scannet og lagt i mapper som de ansatte blir varslet om. Mappene er systematisert slik at posten når ut til dem som skal ha den, forteller han. Frende Forsikring er blant kundene som benytter seg av dette systemet.

Stemplet som solid

ACOS ble etablert i 1993 av Conrad Hansen, med oppstart i 1997. Etter hard jobbing i et knalltøft marked, fikk selskapet sitt gjennombrudd da de vant et anbud for Jondal kommune. Det var begynnelsen på en solid utvikling. De siste ti årene har ACOS fått høyeste kredittrating hos Dun og Bradstreet med trippel A. Fra 2003 – 2007 hadde de status som Gasellebedrift. Det er i dag 55 menn og 41 kvinner som jobber i ACOS – de er i snitt 36 år.

Les også

keyboard_arrow_up