− En milepæl i vår satsing

edit today
CCB Subsea vender seg stadig mer mot nord, og skal nå bygge havbunnsinnstallasjoner for Equinor i Kirkenes.

− Fremtidig verdiskapning innen olje og gass skal komme i Nordsjøen, men også i Barentshavet. Da er det veldig viktig for subsea-miljøet å orientere seg mot aktiviteten i nord, sier Cristian Valdes Carter, viseadministrerende direktør i CCB.

CCB Subsea har  fått kontrakt med Equinor for å bygge og klargjøre Cap-X i Kirkenes. Til Vest Næringsråd sier Valdes Carter at han er svært glad for tildelingen av kontrakten med Equinor, og at nyheten er en videreføring av tidligere samarbeid fra 2017.

Starter umiddelbart

− Vi var de første til å vedlikeholde, bygge om og preservere de. Men nå tar vi det et skritt videre. Utstyret skal fabrikkeres i Nord-Norge, mens noe skal ned til Ågotnes. Det blir et samarbeid mellom basene i Kirkenes og her,  forteller Valdes Carter.

Den nye kontrakten er en større EPC-kontrakt (ingeniørtjenester, innkjøp og konstruksjon) og starter med umiddelbar virkning.

NY LØSNING: Cap-X er nyeste generasjon boreutstyr. ILLUSTRASJON: EQUINOR

Kontrakten har en betydelig økonomisk ramme samtidig som den legger til rette for andre og mer langsiktige virkninger, skriver de involverte selskapene i en pressemelding.

Denne kontrakten representerer en strategisk milepæl i vår satsing innen subsea og drilling. Dette gir helt klart ringvirkninger i form av lokal kompetanseheving, og vi ser frem til å bidra til denne utviklingen, sier han.

Prosjektet vil strekke seg inn i 2020.

LES MER OM CAP-X-TEKNOLOGIEN HER!

Les også

Meny