− Sykkel-VM gir mange muligheter!

edit today

Det er ingen tvil om at Trond Ahlsen (TV 2), sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen, Statsraad Lehmkuhl-direktør Haakon S. Vatle og NRK-stjerna Linda Eide trakk til seg publikum.

Rundt 120 deltok på det 8. Kystbyseminaret, tirsdag 20. september, noe som er ny rekord for seminaret.

Se flere bilder fra Kystbyseminaret og lunsjen i bildegalleriet øverst!

300 millioner TV-seere

Sykkel-VM er et gigantisk arrangement. I tillegg til 1200 syklister fra 80 nasjoner, er det ventet minst 500 000 tilskuere, 1000 pressefolk og 300 millioner TV-seere.

− Sykkel-VM gir mange muligheter. Grip dem, oppfordret sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen.

Han viste til vellykkede sponsoreksempler som laksetrøya, og rådet næringslivet til å tenke i de baner:

− Skap noe nytt, noe som kan gi oppmerksomhet! Dere kan gjøre mange stunts.

GRIP SJANSEN: Sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen påpekte hvor stort sykkel-VM kommer til å bli og hva regionen kan gjøre for å få en del av kaka.

GRIP SJANSEN: Sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen påpekte hvor stort sykkel-VM kommer til å bli og hva regionen kan gjøre for å få en del av kaka.

LES OGSÅ: Linda Eide avslutter Kystbyseminaret

Unngå å bli glemt etter VM

− Et VM uten at du har noe igjen etterpå, er uvesentlig, sa Trond Ahlsen i TV 2.

Det er TV 2 som har sikret seg TV-rettighetene til sykkel-VM, og Ahlsen er prosjektleder.

− Vi skal lage den beste VM-produksjonen verden har sett. Regionen vil bli vist på en fantastisk måte, påpekte TV 2-kollega Øyvind Løland.

VIKTIG Å BLI HUSKET: Ikke bli glemt etter sykkel-VM, sa Trond Ahlsen fra TV 2

VIKTIG Å BLI HUSKET: Ikke bli glemt etter sykkel-VM, sa Trond Ahlsen fra TV 2

LES OGSÅ: Kristoffer Skjerping er årets idrettsambassadør

Ta vare på nettverkene

Statsraad Lehmkuhl-direktør, Haakon S. Vatle, har solid erfaring med å arrangere store arrangementer. Vatle har vært prosjektleder for Hansadagene 2016, The Tall Ships Races 2014 Bergen, Stordfest 2007/2010/2013, og vet godt hva han snakker om:

− Det jeg har lært fra hver eneste festival jeg har gjort, er å være proaktiv i forkant. Det er et hekkan så stort ansvar dere har! Ta vare på de kompetansemiljøene som dere bygger opp nå, for det gjør framtidige arrangementer så mye lettere, rådet Vatle.

Han viste publikum flere festivalbilder som har blitt brukt som turistreklame i etterkant. Det er ringvirkninger på sitt aller beste:

− Dere må se mulighetene. Dette er gøye, gode bilder som er med på å skape historie!

VÆR EN AKTIV STORYTELLER: Haakon Steinar Vatle, direktør i «Statsraad Lehmkuhl», har solid erfaring som festivalarrangør. - Hele bygda skal på fest og da må det se bra ut, rådet han.

VÆR EN AKTIV STORYTELLER: Haakon Steinar Vatle, direktør i «Statsraad Lehmkuhl», har solid erfaring som festivalarrangør. – Hele bygda skal på fest og da må det se bra ut, rådet han.

− Sørgelig sykkelsatsing

Linda Eide avsluttet Kystbyseminaret på humoristisk vis ved å vise sin 11 år gamle sykkeldokumentar «Døden bak styret», som dessverre fortsatt er like aktuell i dag.

Da hun laget filmen i 2005 var det kun tre prosent i Bergen som brukte sykkelen som hoved-transportmiddel, og disse tallene er uendret.

− Hvis jeg sa at jeg visste om et transportmiddel som ikke forurenser, tar liten plass og som i tillegg er helsefremmende, hva ville du ha sagt da? Det høres jo ut som fantasi. Jeg har alltid vært forundret over hvorfor et slikt gull-kinderegg av et transportmiddel, som inneholder alt som vi etterspør i en by, ikke har blitt hyllet og satset mer på. Det er sørgelig at denne filmen kan vises i dag.

VISTE FILM: Linda Eide satt nok en gang fokus på hvor håpløst det er å være syklist i Norge.

VISTE FILM: Linda Eide satt nok en gang fokus på hvor håpløst det er å være syklist i Norge.

Les også

Meny