DELER UT RINGVIRKNINGSPRISEN: På Januartreffet tirsdag 15. januar blir det utdeling av DNB Ringvirkningsprisen – i samarbeid med Vest Næringsråd. Fra venstre: Sylvelin Gunnarson,banksjef i DNB Bedrift og John Ivar Halvorsen, kundeansvarlig DNB Sotra. Foto: Silje Ulveseth

− Vi trenger flere gründere

edit today
Norge trenger cirka 30 prosent flere gründere i Norge hvert år for å sikre velferdsstaten for kommende generasjoner.

Visste du at 8 av 10 selskaper har fire eller færre ansatte? Eller at 99,5 prosent av alle bedrifter i Norge har færre enn 100 ansatte?

− Ofte er det de store bedriftene som får oppmerksomhet, mens alle de små og mellomstore bedriftene, som faktisk er selve grunnfjellet i norsk økonomi, får mye mindre oppmerksomhet. Det ønsker DNB å gjøre noe med, sier Sylvelin Gunnarson, banksjef i DNB Bedrift.

Gjennom Ringvirkninger viser DNB hvor viktig dagens bedrifter er for velferden vår og hvor viktig det er å satse på morgendagens bedrifter.

I løpet av ett år etableres det omtrent 60.000 bedrifter, men det er ikke alle som klarer seg, Ifølge Ringvirkninger må det etableres 77.460 bedrifter i snitt per år i perioden 2018-2040 for å sikre velferden vår.

LES OGSÅ: Bli med på filminnspilling under Januartreffet

Deler ut Ringvirkningspris på Januartreffet

Januartreffet tirsdag 15. januar blir det utdeling av DNB Ringvirkningsprisen – i samarbeid med Vest Næringsråd.

− Bedriftene i regionen bidrar med betydelige midler i ringvirkninger hvert år. På medlemstreffet vil en bedrift blant de påmeldte motta en gavesjekk på 10.000 kroner, som går til en frivillig organisasjon. Bedriften som mottar prisen bestemmer selv hvem dette blir, sier John Ivar Halvorsen, kundeansvarlig DNB Sotra.

Ringvirkninger bidrar også til å bygge stolthet blant de små og mellomstore bedriftene. Tallene som DNB Ringvirkninger viser til er basert på skatter, avgifter og indirekte bidrag gjennom ansatte, varekjøp og tjenester i 2017. Her kan du se hva din bedrift bidrar med til samfunnet.

− Mange blir overrasket over SMB-bedriftenes solide bidrag. Hver eneste bedrift teller, påpeker Halvorsen.

DNB satser på gründer- og vekstbedrifter og har et stort team som jobber med disse bedriftene lokalt.

−  Blant bedriftene er det et stort mangfold med utrolig mange dyktige bedriftsledere og gründere, som bidrar til å skape vekst i Norge, sier Gunnarson.

 Meld deg på Januartreffet her!

Les også

Meny