Ågotnesmessen: ungdom vil offshore

edit today

– Jeg vil bli FU-operatør og fjernstyre undervannsbåter, mekke på dem og sånt, sier Alexander Unsgaard, andreårselev på automasjon ved Sotra Vidaregåande Skule til vnr.no. Han var en av 200 elever som i går gjestet Ågotnesmessen. Unsgaard forteller at han ble overbevist om yrkesvalget da klassen hans fikk bli med på en båttur i  regi av et selskap på CCB-basen sist uke. Unsgaard og hans klassekamerater anbefaler bedrifter som vil sikre langsiktig rekruttering om å invitere elever med på tilsvarende omvisninger. – Jeg vurderer å ta videreutdanning som ingeniør. Jeg vil jobbe offshore og er på jakt etter en interessant jobb, sier Daniel Eriksen.

Søker spenning

Han er ikke alene. I et intervju med vnr.no sist uke, fortalte markedssjef Linda M. Moen i Vex-Gruppen, at stadig flere jobbsøkere vil offshore. Det merker også Gantic, som tilbyr kurs til personer som skal jobbe offshore. – Det er en økende etterspørsel etter offshorerelaterte kurs. Oljebransjen har et stort behov for rekruttering og dermed er det et stort behov for våre tjenester, sier kursansvarlig Christina Isdahl. Mange av ungdommene stimlet sammen bakerst i messeteltet, på standen til Aak – som utfører alle typer operasjoner på offshoreinstallasjoner. 95 prosent av virksomheten deres er offshorerelatert. – Mange av ungdommene spør om hva de trenger av utdanning for å få jobb hos oss. Noen lar seg lokke av det å kombinere en klatreinteresse med jobb. Tilkomstteknikk er blant våre tjenester, og disse jobbene frister mange, sier administrasjonssekretær Hennie Vindenes i Aak. – Vi trenger alt fra mekanikere og sveisere til konstruksjon- og maskiningeniører. Rekruttering og det å knytte nye relasjoner er hovedformålene med å delta på messen, legger hun til.

– Store vekstmuligheter

– Jeg ser gode vekstmuligheter for denne messen. Vi har jo en ny storhall under bygging på Straume, sa Fjell-ordfører Eli Berland (H) da hun åpnet messen i går. Frem til nå har messen vært et samarbeidsarrangement blant utstillerne. Etter det vnr.no kjenner til arbeides det nå med å utvide messen til neste år. – Det er ikke mulig for oss å ta på oss et større arrangement enn dette, det har vi verken kapasitet eller lokaliteter til å gjøre. Men det er helt klart et ønske fra vår side at messen blir videreført, sier en svært fornøyd Svenn Erik Sandsmark, Manager Oilfield Supply hos Mento. Les også: Gjentar suksessen med Ågotnesmessen  

Les også

Meny