Petter Stordalen og Erlend Fardal Lunde under åpningsfesten for Comfort Hotel Bergen Airport i april 2017. Foto: Sogn Avis

– Alle med hull i CV-en er hjertelig velkommen til oss

edit today
Hotellbransjen er den perfekte arena for de som havner utenfor arbeidslivet, ifølge Erlend Fardal Lunde, hotelldirektør hos Comfort Hotel Bergen Airport.

Hull i CV-en er ikke et tema hvis du søker jobb i Nordic Choice Hotels.

− Vi ser mest på type og personlighet når vi ansetter, for hotelldrift kan alle lære seg. Vi ser potensiale i alle, sier Fardal Lunde til Vest Næringsråd, og utdyper:

−  For oss er det viktigere om du har du interesse for hotell, servicedrift, at du har høy arbeidsvilje og arbeidsmoral og at du har lyst til å utvikle deg. Hvis du ønsker å bli hotelldirektør eller nattevakt, så skal vi hjelpe deg med å nå drømmen din!

Hadde selv en tøff periode i tenårene

Tirsdag 18. september arrangerer NAV i samarbeid med Vest Næringsråd et frokostmøte med inkluderingsdugnad som tema. Der skal blant annet Fardal Lunde fortelle hvilken praksis de har i Nordic Choice Hotels.

− Å gi ungdommen en sjanse har blitt en hjertesak for meg, mye på grunn av min personlige erfaring. For mange år siden var jeg sykemeldt over en lengre periode. Men selv om du har det vanskelig og tøft, så kan du lykkes hvis du spiller på mulighetene dine, forteller Fardal Lunde.

I 2008 var Fardal Lunde sykemeldt fra sin jobb som assisterende butikksjef på KIWI Hermansverk gjennom en periode på seks måneder.

− Av og til blir det nok for kroppen, og i mitt tilfelle var det tøffe tak på hjemmebane med foreldre som ble skilt og sykdom med påfølgende dødsfall i nær familie som gjorde at det sa stopp. Som 20-åring tror man at man er udødelig og takler alt, men det gjorde jeg ikke. Samtidig har jeg lært mye av den episoden og kjenner nå mine begrensinger veldig godt. Jeg tror også at min erfaring er veldig verdifull i dialog med mine ansatte som trenger coaching for å finne riktig balanse mellom jobb og privat, forteller Fardal Lunde.

Ble hotellsjef som 23-åring

I januar 2009 var Fardal Lunde frisk og klar for nye utfordringer.

− Jeg fant raskt ut at jeg ville ha nye utfordringer og et nytt miljø for å starte litt på nytt. Når stillingen som resepsjonist ble ledig på Quality Hotel Sogndal, var jeg rask med å søke. Butikk og hotell er ikke så forskjellig, det handler om salg og service til dine kunder og gjester, forteller Fardal Lunde.

Han fikk jobben som resepsjonist hos Quality Hotel Sogndal i 2009 og to år senere ble 23-åringen hotellsjef ved hotellet i Sogndal.

− Du trenger litt flaks og evne til å gripe de mulighetene som kommer din vei. Livet er en rekke tilfeldigheter, men det er ikke tilfeldig at en er på rett plass til rett tid så lenge en ønsker noe høyt nok, sier Fardal Lunde.

Høsten 2015 gikk turen til Helgelandskysten og stillingen som Hotelldirektør for Clarion Collection Hotel Kysten i Sandnessjøen. Etter ett drøyt år i nord ble Fardal Lunde som 28-åring tilbudt stillingen som hotelldirektør for nye Comfort Hotel Bergen Airport, som skulle åpne dørene i februar 2017. Comfort Hotel Bergen Airport er med sine 304 rom det største rommet i Comfort-kjeden, og blant de største på romkapasitet i Bergen.

Artikkelen fortsetter under bildet

[image_with_animation image_url=»18406″ alignment=»» animation=»Fade In» border_radius=»none» box_shadow=»none» max_width=»100%»]
En hotellkjede med mennesker i fokus

Nordic Choice Hotels er et av Nordens største hotellselskaper, med 190 hoteller og over 16 000 medarbeidere.

− Vi er et annerledes hotellselskap som rapporterer på People, Planet og Profit. Aller viktigst er hvordan vi forvalter de menneskelige ressursene i selskapet vårt, sier Fardal Lunde.

Han mener at hotellbransjen er den perfekte arena for de som havner utenfor arbeidslivet.

− Har du tatt feil i livet og har flere hull i CV-en din, er hotellbransjen det perfekte sted å starte en karriere. Du kommer tett inn på folk i et åpent og inkluderende miljø. Våre ansatte er servicemennesker, og dette er jeg overbevist om at hjelper nye ansatte i å føle seg ekstra velkommen. Hos oss er vi en familie, og jobben er ditt «home away from home», sier Fardal Lunde og avslutter:

− Det er viktig å ta del i inkluderingsdugnaden – og jeg håper å kunne være til inspirasjon for både ungdommer og andre bedrifter!

[divider line_type=»No Line»][nectar_btn size=»jumbo» open_new_tab=»true» button_style=»see-through-3″ color_override=»#2af19e» hover_text_color_override=»#ffffff» icon_family=»none» url=»https://tjenester.nav.no/kurs/pamelding/396866?0″ text=»Meld deg på frokostmøtet tirsdag 18. september!»]

Les også

Meny