Irene Huseklepp fra Hjelteryggen benyttet anledningen til å kjøpe ferskt brød fra vedfyrt bakerovn på Algrøy under Fiskarbondens Marknad.

«Alle» ville ha bakverk fra Algrøy

edit today

Lokale produsenter fikk sjansen til å markedsføre seg og sine produkter i kjøpesenteret, da Kysteventyret inviterte til Fiskarbondens Marknad for tredje gang sist uke. Et yrende liv – og en ørliten fornemmelse av hvordan handel gikk for seg før i tiden. Kirsti Johanne Back fra Urtemakeriet på Algrøy stilte med 200 brød og 250 ostehorn, som forsvant fort. – Vi kunne sikkert ha bakt og solgt mer, men vi har vært oppe og bakt siden kl fire i morges. Vi er svært godt fornøyde med salget. Dette er dessuten en fin måte å formidle matkultur og historie på, sier hun til vnr.no. På Marstreffet til VNR dukker Urtemakeriet opp med smaksprøver, og du får vite mer om Porsvik Bruk.

– En god ide

Syltetøy, honning, fiskeprodukter, roser og mye annet fristet handlende på fredagens marked. Irene Huseklepp og Hedvig Tollefsen kjøpte nybakte brød fra Urtemakeriet. – Det er tilfeldig at vi er her på senteret i dag, men jeg synes at dette markedet er en veldig god ide. Vi har vært på Algrøy og handlet bakervarer tidligere, sier Huseklepp. Fiskarbondens Marknad er kommet for å bli, sier prosjektleder Line Steinsland i Kysteventyret. Allerede i mai blir det rigget til marked igjen, og en utvidet variant er under planlegging i forbindelse med Straumedagene i juni. Da ønsker man også å la lokale håndverksprodusenter slippe til.

Utvider med håndverkere

– Jeg vil oppfordre aktører som vil delta om å ta kontakt. Vi ønsker å la noe av markedet foregå utendørs, og gjøre det større denne dagen, sier Steinsland. Da Urtemakeriet åpnet butikken i desember 2009, hadde Back (bildet) nøyd seg med å bake 15 brød. Hun hadde aldri drømt om at forretningsideen skulle ta slik av, forteller hun. Hver lørdag er det åpent utsalg i Porsvika på Algrøy, av produkter som brød fra vedfyrt bakerovn, kryddersmør og lefser fra vedfyrt takke. Mye av kornet maler de selv, og det brukes kun urkornsorter som ikke selges i vanlige butikker. – Kysteventyret har vært en svært god støttespiller når det gjelder det å tørre å satse, sier Back.

Les også

Meny