Rett fokus og hard jobbing har vært nøkkelen til suksess, mener driftssjef og partner Frode Arefjord (t.h). Foto: vnr.no

– Alt har gått som en drøm

edit today

En vannskjæremaskin som kan skjære gjennom 20 cm med stål var den største investeringen Frode Arefjord, Asbjørn Olsen og Helge H. Dal gjorde da de bestemte seg for å starte egen bedrift våren 2010. Siden har maskinen vært i bruk nesten døgnet rundt. – Den er kjernen i virksomheten vår. Det er ingen som har tilsvarende på Ågotnes. Det er ganske fascinerende at det er mulig å skjære gjennom et så tykt lag med stål, sier driftssjef og partner Frode Arefjord (34).

Utvider

Forklaringen ligger i kombinasjonen av sand og vann. Stålplatene skjæres til etter programmerte tegninger. Snart kommer en tilsvarende maskin på plass, for å øke kapasiteten. Med nytt påbygg er arealet utvidet fra 600 til 1000 kvadratmeter, og to traverskraner er kommet på plass i den nye hallen. – Det gir oss muligheten til å ta større jobber, sier han og legger til: – Plassen har vært en begrensning for videre utvikling, derfor har vi bygget på. Kontorarealet er begrenset, vi har prioritert produksjonslokalene. Større plass vil gi oss bedre flyt i produksjonen. Det gir oss også muligheten til å satse mer på høylegert stål, spesielle ståltyper. Det er økende etterspørsel etter mer korrosjonsbestandige materialer, sier Arefjord. En hall for svart stål og en for rustfritt, adskilt – slik offshore-næringen krever.

Ny i «oljen»

– Vi har hatt et klart fokus fra dag en. Det var viktig for oss å bli tatt seriøst av «de store», derfor grep vi fatt i det vi visste var viktig i offshore-næringen – som HMS og korte tidsfrister. Det er fortsatt vår styrke, sier Arefjord. Arefjord og Olsen er utdannet fagarbeidere som henholdsvis platearbeider og blikkenslager, og har begge lang erfaring i stålbransjen og spesielt rustfritt stål. Offshorenæringen visste de lite om, likevel var det et sterkt satsingsområde fra dag en. De fikk med seg offshore-arbeider Helge H. Dal på eiersiden.

Årets Gründer

At det er marked for maskineringsbedriften midt i subsea-klyngen på Ågotnes har de bevist til gangs. Det andre driftsåret tredoblet de omsetningen til 16 millioner kroner og en resultatgrad på 215 prosent. I fjor omsatte selskapet for 22 millioner kroner og ble kåret til Årets Gründer i region vest av Vest Næringsråd. – Vi føler at vi virkelig fortjener denne prisen. Det ligger utrolig hardt arbeid bak, sa gründerne til vnr.no etter å ha mottatt prisen på Høstfesten. Bergen Rustfri Industri har 12 ansatte og 4 innleide.

– En livsstil

At det å drive egen bedrift ikke så enkelt lar seg kombinere med familieliv, vet alle som har prøvd. Det blir endel dårlig samvittighet, enten man er hjemme eller på jobb, forteller Arefjord. – Telefonen og PCen må være med over alt. Det blir en livsstil, men vi har det kjempegøy, legger gründeren til med et smil.    

Les også

Meny