Fredag var det eksamen i statistikk og analyse ved Folkeuniversitetet

Åpner nye dører med etterutdanning

edit today

Folkeuniversitetet Vest avholder årlig nesten hundre kurs. I februar starter en rekke kurs – mange av dem er direkte rettet mot arbeidsliv. – Jeg tok det første kurset her i begynnelsen av 1990-tallet, og har siden den gang jevnlig tatt etterutdanning samtidig som jeg har vært i jobb. Det har gitt meg nye arbeidsoppgaver og nye jobbmuligheter, sier Hatleli Buch, som også har tre sønner på svømmekurs gjennom Folkeuniversitetet Vest.

Miljø for regnskap

– Vi har et studiemiljø for regnskap på høyskolenivå. Arbeidstakere kommer for å oppdatere seg,  formalisere kompetansen sin eller etterutdanne seg. Vårt opplegg er tilrettelagt for voksne yrkesaktive, sier daglig leder Wenche Fonneland i Folkeuniversitetet Vest. Skolen tilbyr fagutdanning innenfor helse, renhold, transport/logistikk og salg/service, så vel som høyskoleutdanning knyttet til økonomi og juss. I tillegg tilbys kurs i grunnleggende datakunnskap, og ikke minst språk. – Vi har arrangert norskkurs for flere bedrifter på Sotra. Mange ansetter utenlandske arbeidere som trenger norskopplæring. Disse kursene pågår hovedsakelig på kveldstid – ofte ute på arbeidsplassene, sier Fonneland.

Business-engelsk

Internasjonaliseringen i næringslivet i regionen har dessuten skapt et behov for å øke engelskkunnskapene blant norske arbeidstakere. Derfor tilbyr Folkeuniversitetet Vest et kurs i business-english som starter i februar. – Dette er et sertifiseringskurs, og det er først nå at vi har satt opp et større kurs på Sotra av denne typen. Vi vurderer også å tilby et kurs i teknisk engelsk, dersom etterspørselen blir stor nok, sier Fonneland. Skolen tilbyr også vaktmesterkurs som offentlige virksomheter gjerne benytter seg av. I tillegg finnes lederkurs. – Arbeidslederskolen er godt egnet for arbeidstakere som har fått nye lederoppgaver eller lederansvar. Vi så under finanskrisen at dette ble nedprioritert, selv om arbeidsgivere ser nytteverdien av å investere i bedre ledere. En flink arbeidstaker er ikke nødvendigvis en god leder, påpeker Fonneland. Det er fremdeles ledige plasser ved de fleste kursene.

Les også

Meny