– Årets beste måned

edit today

Få med deg Skikkelig Mats «minimarked» på Augusttreffet til VNR, med smaksprøver og mulighet for å handle kortreiste matprodukter! Meld deg på her

Mange dager med dårlig vær i juli har lokket mange besøkende til Sartor Storsenter. Det merker også Skikkelig Mat helt tydelig, bekrefter medeier og daglig leder Trond Birkeland.

– Juli har vært årets beste måned for Skikkelig Mat så langt. Vi har hatt en god økning siden kinoen åpnet, og har også positiv effekt av at Egon åpnet ved siden av: det er flere folk i området, sier Birkeland.

For de kresne

Skikkelig Mat er ikke som de andre spisestedene på Sartor. Butikkhyllene er fylt med lokalproduserte nisjeprodukter og tilbehøret til rettene i spiseriet varierer fra dag til dag, avhengig av tilgjengelighet og sesong.

– Fisken vi bruker kommer blodfersk fra Glesvær, og er etterspurt. Grønnsakene er også ferske, derfor kan man trygt bestille den samme retten fra gang til gang og få servert ulikt tilbehør. Det gir en variasjon som våre kunder setter pris på, sier Ingebrigtsen.

Matentusiaster

Raspeballtorsdagen er kommet for å bli.

– Vi er utsolgt hver gang. Det er mange restauranter som tilbyr raspeballer, men få som lager raspeballene helt fra bunnen – slik det skal gjøres, sier Birkeland.

– Mange gjester kommer langveisfra fordi de er matinteresserte. Særlig eldre setter pris på Skikkelig Mat. Vi når et annet publikum enn de andre restaurantene her, mener Birkeland.

Restauranten åpnet i Sartor Storsenter i november i fjor, og Birkeland mener det har gått over all forventning selv om veien er lang å gå før det kan bli et levebrød for de tre. Per i dag er det 6-7 ansatte knyttet til restauranten, fordelt på 4-5 årsverk.

Julebord og gavekasser

Restauranten har rundt 50 sitteplasser og kan leies ut til julebord eller andre arrangementer når senteret stenger på lørdagskvelden. Konsertevents med tre retters middag vil bli et satsingsområde fra høsten, forteller Birkeland.

– Akkurat nå snekres det hjemme i garasjen, i år lager vi dobbelt så mange gavekasser. De ble revet bort før jul i fjor og vi håper de blir like godt mottatt av bedriftene i år, sier Birkeland med et smil.

 

 

Les også

Meny