Atea etablerer seg på Sotra

edit today

Få med deg Atea sin presentasjon på Marstreffet – meld deg på her!

– Det er de færreste i dag som ansetter egne renholdere og vindusvaskere. Samtidig med at bedriftene i dag bruker ti-tyve ganger mer penger på IT-teknologi enn for få år siden, er det også de færreste som ansetter egne folk med denne kompetansen, sier Endre Valdersnes. Han jobber med forretningsutvikling for Atea i region vest.

De er største leverandør i Norge og Norden på IT-infrastruktur og nest størst i Europa, med over 6500 ansatte på verdensbasis og 1700 i Norge. Om lag 250 av dem jobber på Vestlandet, mesteparten på Damsgård i Bergen.

Fra 1. mars er giganten også etablert på Sotra, i Straume Teknologisenter.

Sparer penger og tid

– Oljeselskapene er langt fremme på samhandlingsteknologi, videokonferanser og tilrettelagte møterom, men fortsatt er det mange bedrifter som kan spare betydelige summer på å nyttiggjøre seg tilgjengelig teknologi, sier Valdersnes.

– Med teknologi kommer også fleksibilitet og andre verdier, som at man fortsatt kan rekke å følge poden på fotballkamp selv om man har et møte et annet sted i landet samme dag. Eller at man helst skulle vært på hytten i ferien selv om man har jobb som må gjøres. Med dagens teknologi kan man gjøre begge deler, noe som blir stadig viktigere for dagens ansatte, påpeker Jørn Are Olsen, som blir avdelingsleder på Sotra-kontoret.

Langt fremme

Staben på Straume vil bestå av 2-3 ansatte og det forventes at 8-10 ansatte som allerede jobber  for Atea og er bosatt på Sotra, vil benytte seg av de nye kontorlokalene. En viktig årsak til at Atea etablerer avdeling på Sotra er den fremoverlente holdningen til digital utvikling som man ser i denne regionen.

– Fjell kommune er pådriver i offentlig sektor når det gjelder å hente ut teknologisk potensial, ikke minst i skolesektoren gjennom pilotprosjektet Utanfor Bok(s)en, hvor Vest Næringsråd er en sentral drivkraft, peker Valdersnes på.

Les også: Microsoft og Atea med på laget

Atea har levert teknologi til de fleste større nybygg som er oppført i Hordaland de siste årene og tar seg av IT-driften for mange små og store bedrifter. Atea er for øvrig involvert i etableringen av Media City Bergen.

– Vi drar nytte av stordriftsfordelene og kan støtte oss på de partnere som HP, Microsoft, IBM, Cisco og Apple – de største tilbyderne innen bedriftsmarkedet.

Les også: – Vi ser forretningsmuligheter her

Les også

Meny