«Best» blant hundre klinikker

edit today

Blant hundre små og store klinikker og dyre-sykehus i seks land var det lille AniCura Dyreklinikken Sotra som fikk den gjeveste prisen «Achievement of the year 2015».

– Vi reiste til Stockholm uten å ane noen ting om verken priser eller nominasjon. Vi ble fullstendig tatt på sengen og har vært helt euforiske siden. Kjekt at selv små klinikker kan hevde seg blant de store, forteller veterinær og daglig leder Susan Fjeld med et stort smil.

Det var i helgen under den årlige samlingen for AniCura-kjedens klinikker at Fjeld og staben hennes mottok den gjeveste utmerkelsen: «Achievement of the year 2015».

– Vi er veldig stolte – dette har gitt en skikkelig «boost» til de ansatte, sier Fjeld.

Solgte – har aldri angret

På dyreklinikken på Sotra har dyrene det kanskje litt bedre enn andre steder? Riesenschnauzeren Celine er i alle fall storfornøyd med lever-godbiten hun får etter dagens helsjekk hos Fjeld.

– Vi har vært kunde her siden de åpnet klinikken. Det er ikke bare dyrene som får en relasjon til de som jobber her, men også jeg setter pris på å komme hit til folk jeg stoler på, sier oppdretter Wenche Berntsen mens Celine trekker i båndet og tydelig signaliserer at hun vil ut fra operasjonsrommet.

Fjeld åpnet klinikken sammen med to andre aksjonærer i 2005. For tre år siden kjøpte AniCura-kjeden klinikken og Fjeld ble ansatt som daglig leder.

Vekst

Staben består av 12-13 ansatte, de fleste på deltid. Hun forteller om et turbulent år med stor utskiftning i personalet, likevel har de opplevd en sterk vekst både i kundeantall og en omsetningsvekst på over 17 prosent i fjor.

– Jeg tror nok det er en kombinasjon av vekst og andre ting som ble vektlagt av juryen. Jeg blir mye brukt til kursing av lederne av de andre klinikkene for å sikre at kjerneverdiene til AniCura blir ivaretatt, dette er utfordringer jeg trives med, sier Fjeld, som aldri har angret på salget av klinikken.

– Å gå fra full råderett til en noe mer begrenset medbestemmelse var en overgang. Samtidig har jeg fått et enormt nettverk av folk med kompetanse på alle områder fra det medisinske til daglig drift og det er en enorm trygghet, sier Sotrakvinnen, som ved siden av jobben driver et småbruk.

– Hytten ryker før Fido

Dyreklinikken på Sotra forventer vekst også i år, etter at en konkurrerende dyreklinikk ble lagt ned like før årsskiftet, og har planer om å utvide åpningstidene og ansette flere. Også hennes bransje er spente på virkningene av «oljenedturen», dersom kjøpekraften går ned.

– Kjæledyrene blir sett på som fullverdige familiemedlemmer og flere forsikrer dyrene sine enn tidligere. Jeg tror hytten ryker før Fido. Men når Fido dør, vil man kanskje være mer restriktive med å kjøpe en ny hund?

Les også

Meny