Byr på to-retters lunsj og god samvittighet

edit today

– Vi selger 40 plasser. Det er førstemann til mølla som gjelder, men vi har holdt av noen få plasser til spesielt inviterte gjester – en av dem er reservert Kunnskapsminister Kristin Halvorsen, sier faglærer Eva Danielsen på Restaurant og matfaglinjen. Det gjenstår å se om Statsråden takker ja til invitasjonen. For 250 kroner kan du kjøpe deg god samvittighet og en lunsj du sent vil glemme. – Vi ønsker fortrinnsvis å ha med representanter far næringslivet i vår region, sier Danielsen. Kokkeutdanningen på Sotra er den eneste WACS-godkjente i Nord-Europa. Inntektene fra veldedighetsmiddagen går til World Association of Chefs Societies sitt humanitære prosjekt «Feed The Planet». – Samtidig ønsker vi å markere den internasjonale «Kokkens dag».  Det er dessuten en aldri så liten feiring av WACS-godkjenningen, sier Danielsen, som ikke har tenkt å røpe menyen. – Den er hemmelig, men vi kan love at den gjenspeiler sesongen slik at kvaliteten på råvarene er best mulig. Vi ønsker at elevene skal bli sterke kulturbærere av norske mattradisjoner, sier hun. «Kokkens dag» fokus på kokkefaget som internasjonalt yrke, yrkesstolthet og kokkens rolle som kulturbærer og formidler av mattrygghet og riktig kosthold. Det var i vår at WACS-godkjennelsen falt på plass. Den gir Sotra-elevene muligheten unike muligheter på det internasjonale arbeidsmarkedet. Send e-post til Eva.Danielsen@hfk.no innen 10. oktober for å melde deg på middagen.

Les også

keyboard_arrow_up