Bytter ut naust med palmer

edit today

Svært mange rigger er innom Las Palmas. Det har CCB tenkt å utnytte når de i disse dager etablerer et nytt selskap på Gran Canaria, etter modell fra Ågotnes. 

– Dette har vi jobbet med et par år. Det er strenge reguleringer som har ført til at vi har brukt lang tid på å komme i posisjon til å få de nødvendige rettighetene for å etablere avdeling i Las Palmas. Vi håper at vi er klare til å gå ut i markedet rundt nyttår, sier administrerende direktør Kurt Andreassen til vnr.no.

Samarbeid med skipsverft

– Er denne etableringen et resultat av usikkerheten knyttet til Statoils fremtidige virksomhet på Ågotnes?

– Nei, overhodet ikke, sier Andreassen.

Han opplyser at CCB har inngått et samarbeid med skipsverftet Zamakona i Bilbao, som er et av Spanias ledende selskaper for bygging og reparasjon av skip, med over 40 års erfaring i skipsindustrien. Selskapet sysselsetter tusen mennesker.

Knutepunkt for rigger

– Vi tar med oss vår kunnskap og kompetanse knyttet til riggvedlikehold til Gran Canaria. Riggene går ofte forbi på sine lange turer, og Las Palmas er et naturlig stoppunkt. Samtidig åpnes det for leteboring i området rundt. Derfor har vi sett på mulighetene for å ta del i markedet her, og skape aktivitet, sier Andreassen.

CCB og Vestbase AS går inn i det nye selskapet med 50 prosent eierandeler hver, opplyser Andreassen. Selskapet er ikke formelt registrert ennå.

Opplæring på Ågotnes

-Vi har etablert kontor og vil jobbe med å bygge opp et leverandørnettverk etter modell fra Ågotnes. Når Borgland Dolphin kommer til CCB på Ågotnes for femårs-klassing i høst, er det med prosjektingeniører fra Las Palmas til stede.

– De skal hospitere hos oss for å se hvordan vi gjør ting og lære, slik at de kan ta kunnskapen med tilbake til Las Palmas, sier Andreassen.

– See more at: http://www.vnr.no/bytter-ut-naust-med-palmer/#sthash.sIFLFVBz.dpuf

Les også

Meny