CCB og Logiteam inngår tett samarbeid

edit today

CCB (Coast Center Base AS) og Logiteam AS inngår et tett samarbeid om subsea servicetjenester. Derfor kjøper CCB og NorSea Group 68 prosent av aksjene i Logiteam.

Det melder CCB i en pressemelding.

Satsingen skjer i samarbeid med de øvrige forsyningsbasene knyttet til CCB og NorSea Group, herunder CCB på Ågotnes, Vestbase i Florø, Vestbase i Kristiansund, Helgelandsbase i Sandnessjøen og Polarbase i Hammerfest.

LES OGSÅ: Statoil vil leie hos CCB

Dette betyr samarbeidet

– Gjennom dette samarbeidet kan vi nå levere tjenester som gir store kostnadsgevinster for våre kunder, sier administrerende direktør i CCB, Kurt R. Andreassen, i pressemeldingen.

Han forteller at subsea-bransjen, som oljebransjen for øvrig, opplever for tiden et knallhardt kostnadspress, og at det trengs nye og kostnadseffektive løsninger for vedlikehold av undervannsutstyr.

CCB har over lengre tid samarbeidet med Logiteam om en satsning innen subsea-
vedlikeholdstjenester.

–  Vi har funnet en partner i Logiteam som komplementerer oss på flere områder. Samarbeidet gjør at vi kan levere subsea-vedlikeholdstjenester i stor skala langs hele kysten for å betjene våre kunder på norsk sokkel, opplyser Andreassen.

Logiteam mener at det er et stategisk samarbeid.

– Som konsulentselskap innen subsea og supply chain management har vi funnet en strategisk match i CCB og NorSea Group. Gjennom den nye eierkonstellasjonen og det tette samarbeidet vil vi dra veksler på utfyllende kompetanse og tilby nye løsninger i markedet, sier Nils Fr. Fjærvik, administrerende direktør i Logiteam, i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Nysatsing på CCB

Ågotnes blir senter for subsea-vedlikeholdstjenester

I dag betjener CCB alle feltene i Tampen-området fra CCB Mongstad.

CCB Ågotnes er i omstilling og vil i fremtiden være knutepunkt for Statoils subseavirksomhet i Nordsjøen.

De siste årene har basen rettet sin virksomhet inn mot prosjekt- og vedlikeholds markedet, og har hatt stor suksess innenfor yard-services.

Nå vil CCB Ågotnes gjennom dette samarbeidet utvikle seg videre innenfor subsea-vedlikeholdstjenester.

–  Gjennom dette samarbeidet vil vi utvikle oss videre innenfor subsea vedlikeholdstjenester. Global Centre of Expertise Subsea har i dag sitt hovedsete på Ågotnes, og vi har svært gode forutsetninger for å bli en viktig aktør i denne klyngen, sier Andreassen i CCB.

Les også

Meny