CCB tildelt landsdekkende subsea-kontrakt av Statoil

edit today

Coast Center Base AS (CCB) har signert en landsdekkende kontrakt med Statoil om vedlikehold av subsea-utstyr og -verktøy.

Kontrakten har umiddelbar oppstart. Den omfatter demobilisering, lagringsvedlikehold og overhaling av subsea-utstyr som inngår i Statoils portefølje av undervannsverktøy, ifølge en pressemelding fra CCB.

I tillegg har CCB opsjon på ytterligere vedlikeholdsarbeid i forbindelse med mobilisering og offshore-operasjoner.

LES OGSÅ: CCB og Logiteam inngår tett samarbeid

Ågotnes blir knutepunkt

Vedlikeholdsarbeidet skal utføres på CCB og baser eid av NorSea Group langs hele norskekysten. Største delen av arbeidet er planlagt utført på CCB Ågotnes og Vestbase i Florø, Helgelandsbase i Sandnessjøen og Polarbase i Hammerfest.

Det  satses tungt på en videreutvikling av CCB som hovedsete for subsea-vedlikeholdstjenester. Alle aktiviteter knyttet til kontrakten vil derfor bli ledet og koordinert fra selskapets subsea-kompetansesenter på Ågotnes, i samarbeid med øvrige baser og lokale underleverandører.

– CCB og Ågotnes er i omstilling, og vil i fremtiden være knutepunktet for Statoils subsea-virksomhet i Nordsjøen. Det er derfor viktig for oss og NorSea Group å videreutvikle kvalitetstjenester innenfor subsea-segmentet, og denne kontrakten legger et godt fundament for vår videre satsning, sier Kurt R. Andreassen, administrerende direktør i CCB.

– Gjennom oppkjøpet av Logiteam og dannelsen av CCB Subsea har vi vist at vi kan tilby tjenester av høy kvalitet til konkurransedyktige priser. Vi gleder oss til å ta fatt på arbeidet sammen med leverandørene rundt oss.

– Trygge arbeidsplasser i årene som kommer

I tillegg til at kontraktsmodellen bidrar til å sikre høy kvalitet og kostnadseffektivitet for Statoil, bidrar den også til å opprettholde arbeidsplasser og skape verdier for lokalsamfunnene.

– For CCB som selskap er det viktig å tenke på lokal verdiskapning. Vi ønsker også i fremtiden å bygge næringsklustre som bedriftene rundt oss skal nyte godt av, sier Andreassen i CCB.

Dette er positivt for Ågotnes, mener daglig leder i Vest Næringsråd, Per C. Aarsand.

– Dette er en uhyre viktig avtale for Ågotnes. Det vil skape et godt grunnlag for trygge arbeidsplasser i årene som kommer. At det er en landsdekkende kontrakt betyr mye for Ågotnes og leverandørindustrien, sier Aarsand.

Kontraktens varighet er på 2 år med opsjon på 2 x 3 år.

Les også

Meny