Cristian Valdes Carter, daglig leder i Kirkenesbase og i Vardø Barents Base, startet Januartreffet ved å fortelle om nye markedsmuligheter for leverandørindustrien i Nordområdene. FOTO: Silje Ulveseth

CCB tildelt viktig Statoil-kontrakt

edit today

Coast Center Base (CCB) har blitt tildelt kontrakt fra Statoil for demobilisering, lagring, preservering, vedlikehold, modifisering og klargjøring av subsea-utstyr (undervannsutstyr) i Kirkenes.

Det melder selskapet i en pressemelding.

– Et meget viktig og spennende oppdrag

I løpet av de neste ukene skal viktig undervannsutstyr hentes opp fra bunnen av Barentshavet og fraktes til Kirkenes. Utstyret er benyttet i forbindelse med årets letekampanje i Barentshavet. Prosjektet i Kirkenes vil foregå frem til oppstart av neste kampanje, våren 2018.

– Dette er et meget viktig og spennende oppdrag. Vi er svært glade for denne tildelingen fra Statoil, sier Cristian Valdes Carter fra CCB.

Carter vil utføre dette oppdraget sammen med Maritime Industrial Cluster Kirkenes (MICK). MICK er et klyngesamarbeid som omfatter 12 lokale selskaper med lang erfaring fra betjening av russisk sokkel. Siden i fjor høst har selskapene samarbeidet for å utvikle og fremme base- og servicemiljøet i Kirkenes.

– Det er derfor svært gledelig med dette første oppdraget fra Statoil, sier Carter.

Prosjektet skal utføres i fasilitetene til Kimek og Kirkenesbase i Kirkenes. Kimek og Kirkenesbase blir sentrale samarbeidspartnere i gjennomføringen av prosjektet.

– Et samarbeidsprosjekt som dette medfører både økonomiske ringvirkninger og kompetanseutvikling i Kirkenes. Vi ser veldig frem til å samarbeide med Statoil og leverandørindustri om dette prosjektet, sier administrerende direktør i Kimek, Greger Mannsverk i pressemeldingen.

En milepæl for CCB og Kirkenes

For CCB er denne tildelingen viktig både for videreutviklingen av tjenester innen subsea-segmentet, og for videreutviklingen av næringsklusteret i Kirkenes.

De siste årene har CCB satset sterkt på subsea-vedlikeholdstjenester gjennom etableringen av CCB Subsea. Denne subsea-kontrakten representerer derfor en milepæl for både selskapet og Kirkenes.

– Vårt tilbud til Statoil fokuserte på de fasiliteter og den kompetanse som er tilgjengelig i Kirkenes, og denne tildelingen er en klar anerkjennelse av dette. Vi er stolte over at CCB og Kirkenes blir de første til å lande og vedlikeholde den nye generasjonen subsea-utstyr, avslutter Carter.

Les også

Meny