De klarte det alle vil

edit today

– «Alle» snakker om at man må være så stor for å få en rammeavtale med Statoil. Så kommer en «lilleputt» og tar innersvingen på dem, humrer en stolt Svend Mauritzen, medeier og daglig leder i Otic Equipment, som har 5 ansatte.

– Man må ha et produkt som Statoil vil ha, og så må man ha orden i sysakene sine. Det hjelper å ha tro på seg selv også, mener Mauritzen.

4-årig avtale

Bedriften er totalleverandør av løfteutstyr, og signerte i sommer en rammeavtale om leveranser av stålwire til Statoil sine offshorekraner. Avtalen hadde oppstart 1. juli og strekker seg over fire år, med opsjoner på ytterligere fire år.

Den relativt nystartede Ågotnes-bedriften er et utspring av Otic AS i Tananger, som primært er en tjenesteleverandør. Behovet for å profesjonalisere innkjøp av løfteutstyr meldte seg og dermed ble datterselskapet Otic Equipment født.

Les også: Holder løftene

– Denne avtalen har en verdi på rundt 5 millioner kroner årlig for oss, sier Mauritzen, som anslår at selskapets omsetning i år vil komme opp i 20 – 25 millioner kroner.

Døråpner

Han er svært fornøyd med at bedriften allerede går med overskudd, til tross for et budsjettert underskudd. Mauritzen legger ikke skjul på at kontrakten med Statoil brukes aktivt i markedsføringen og gir dem merkbart lettere innpass hos andre.

– Vi er spente på hvordan ting utvikler seg fremover, selv om vi ikke har sett så mye til innsparingene i oljenæringen ennå, sier Mauritzen.

Han er for øvrig en forkjemper av samarbeid mellom bedrifter, og styreleder i Sotra Engineering – et produkt av samarbeid mellom 5 Ågotnes-bedrifter, deriblant Otic Equipment.

Les også

Meny