Michelle Williams har godt humør, godt mot og god energi. Her sitter hun i "Elnas have", loungen til Grieg-gruppen.

Derfor sluttet Michelle Williams i CCB

edit today

For mange var Michelle Williams (46) et av symbolene på baseverdenen. Fra 2008 til 2016 var nemlig Williams en viktig del av CCB.

I september i fjor forlot hun stillingen som administrerende direktør i CCB Mongstad AS, da hun takket ja til jobben som administrerende direktør i Grieg Logistics AS.

− Den nye jobben kom nok overraskende på de aller fleste, inkludert meg selv. Plutselig fikk jeg en mulighet jeg som verken kunne eller ville si nei til, forklarer Williams til VNR.no.

− Det er mye følelser i bildet, men jeg angrer likevel ikke på at jeg sluttet, forteller hun.

LES OGSÅ: Hun styrer Norges største forsyningsbase

Dette gjør hun i Grieg Logistics

Williams oppgaver i Grieg Logistics er å videreutvikle konsernet, og å optimalisere synergien gjennom selskapene internt og på tvers. Konsernet eier totalt syv selskaper helt eller delvis, og Willams er styreleder i alle syv.

− Jeg stiller krav, følger opp, tilrettelegger og følger med på utviklingen for disse heleide og deleide datterselskapene, sier Williams.

Forretningsutvikling krever mye reising. Hennes nye reiserute er Amsterdam, Bergen, Kristiansand, Kristiansund, London, Mosjøen og Oslo.

− Nå sjekker jeg ikke inn kofferten lenger. Jeg reiser kun med håndbagasje og tar bare med det nødvendige, forteller Williams.

LES OGSÅ: – Janteloven gjelder ikke

ALLTID HØYE HÆLER: Forretningsutvikling krever mye reising. Michelle sverger til høye hæler uansett hvor i verden hun befinner seg.

ALLTID HØYE HÆLER: Forretningsutvikling krever mye reising. Michelle sverger til høye hæler uansett hvor i verden hun befinner seg.

LES OGSÅ: CCB kjøper Mongstadbase

God på navigasjon, krigføring og ledelse

Michelle Williams har en imponerende CV. Hun tok sin militære utdannelse på KNM Harald Haarfagre, Norges største militære rekruttskole, etterfulgt av Sjøkrigsskolen i Bergen. På Sjøkrigsskolen seilte hun lenge som eneste kvinne på u-båt og fregatt.

Etter Sjøkrigsskolen ble Williams den første kvinnelige vaktsjefen på bro på langskip i NATO. Hun var også med på å styre den norske NATO-flåten i øvelse.

− Jeg pleier å si at jeg har bakgrunn fra navigasjon, krigføring og ledelse. Fra navigasjon har jeg lært å være strukturert, mens krigføring kommer godt med i forhandlinger. Ledelse vil si at jeg liker å jobbe med mennesker, sier hun og smiler lurt.

−  Jeg har hatt mine kamper, og lært meg å velge hva jeg skal bruke energien min på. Jeg er ikke prippen og jeg har aldri forventet noen særbehandling fordi jeg er kvinne, men jeg er opptatt av at ting skal være rettferdig, har Williams tidligere uttalt til Vest Næringsråd.

NYTT BYGG OG STILIG KUNST: Michelle Williams synes det er kjekt å se næringslivet fra bysiden. - Her er vi tettere på, forteller hun. Nylig ble Grieg-gruppens kontorbygg pusset opp - og er en fryd for øyet for ansatte og besøkende.

NYTT BYGG OG STILIG KUNST: Michelle Williams synes det er kjekt å se næringslivet fra bysiden. – Her er vi tettere på, forteller hun. Nylig ble Grieg-gruppens kontorbygg pusset opp – og er en fryd for øyet for ansatte og besøkende.

Ny rammeavtale med Forsvaret

Med oljebransjens nedtur fulgte det utfordringer med kunder og kontrakter i Grieg Logistics.

−  Dette har vært tidkrevende og ressurskrevende for å omstille oss til det nye markedet, samt å posisjonere seg mot den kommende oppturen. Samtidig har vi nå sikret oss god posisjon med ny Rammeavtale med Forsvaret hvor vi skal levere strategisk støtte, planlegging og logistikkløsninger, forteller Williams.

Williams blomstrer under press og liker at det er travelt.

24. mai har hun vært nøyaktig seks måneder i Grieg Logistics, og 23. mai skal hun presentere konsernet på Maitreffet.

− Jeg gleder meg til å være tilbake på gamle trakter og møte gamle kjente på CCB, forteller Williams.

Meld deg på Maitreffet her

Les også

Meny