Dette er fordelene med å ansette trainee

edit today
Ni av ti får fast jobb. Seks av ti jobber i samme bedrift etter fem år. Hundre prosent av bedriftene anbefaler andre å få seg en trainee.

Trainee Vest er en gavepakke for bedrifter og studenter. Bedrifter får enkelt rekruttert topp kompetanse og studentene får en drømmestart på karrieren, sier Iver Neptali Belle-Ramos, i Bergen Næringsråd.

Programmet, som Bergen Næringsråd driver, ønsker å tiltrekke og beholde dyktige nyutdannede til næringsliv og det offentlige i Hordaland. Programmet har vokst mye de siste årene, men mest i Bergen. Nå ønsker Bergen Næringsråd også å gjøre traineeprogrammet kjent for bedrifter med spennende jobbmuligheter i kommunene utenfor Bergen.

– Trainee Vest hører til i hele regionen. Da vi tok over programmet i 2017 hadde det ligget brakk i et år og målsetning var å få det på bena. Nå er det på bena igjen og har fått et tyngdepunkt i Bergen. Derfor jobber vi nå målrettet mot bedrifter utenfor byen, sier Belle-Ramos

Men det haster. Vil du ha trainee fra høsten 2020 må du komme i gang nå.

Vil du bli en partnerbedrift?

Traineeprogrammer er et tilbud til nyutdannede som ønsker å prøve ut sine teoretiske kunnskaper i praksis. I dette konkrete programmet betyr det at bedrifter kan velge fra øverste hylle av studenter fra landets ledende høyskoler og universiteter.

I 2019 var det 1200 søkere til 28 Stillinger.

  • Rekrutteringen gjøres av profesjonell samarbeidspartner
  • Utviklingsprogrammet er ferdiglaget av Trainee Vest
  • Ansettelsen varer i et år uten binding
Dette koster det

Til sammen koster det 125 000 kroner for å ha en trainee i et år. I denne summen inkluderer:

  • Årsavgift på 10 000
  • Profesjonelt rekrutteringsbyrå 47 500
  • Utviklingssamlinger for traineen 70 000

I tillegg kommer lønn som bedriften fastsetter selv.

– Den faktiske verdien av utviklingsprogrammet er enda høyere. Traineebedrifter blir profilert igjennom hele året, blir en del av et verdifullt traineenettverk og verdien av utviklingsprogrammet alene overstiger 100.000 kr., forteller Belle-Ramos.

Tilbakemeldingene fra partnerbedriftene tyder også på dette. Bare se på disse:

– Bygget omdømme som attraktiv arbeidsgiver, tatt inn ny og yngre kompetanse som vi kanskje ellers ikke hadde tenkt at vi kunne nyttet, sier Trude Kremner BKK, Rådgiver HR.

– Jevn og god profilering gjennom programmet. Blitt synliggjort på flere flater enn vi vanligvis er, sier Linda Randal, Senior HR Rådgiver Statens Vegvesen.

– Ny kompetanse og nye perspektiver, gitt et mer mangfoldig arbeidsmiljø, sier Jannicke Stople, HR Direktør Tide.

Vil du høre mer om hva det vil si å bli partnerbedrift i Trainee Vest, så kan du kontakte næringspolitisk rådgiver, Iver Neptali Belle-Ramos, i Bergen Næringsråd:

Trainee Vest vil også være tilstede på Øygardenkonferansen med stand, og er klare for en samtale.

Les også

keyboard_arrow_up