- Folk spør hvordan vi klarer å få til så mye i Fjell. Det er fordi vi har folk som vil noe. Takk for at dere satser, det betyr mye for kommunen. Gründerne er grunnfjellet vårt, sa ordfører Eli Å. Berland til daglig leder Jarle Vindenes i Sotra Gruppen under åpningsseremonien. Foto: vnr.no

Dette har Jarle ventet på i 24 år

edit today

Allerede i 1990 ble de første tegningene av Sotra Contracting sitt nye verksted påbegynt. Fredag åpnet ordfører Eli Å. Berland (H) den topp moderne verkstedhallen på høytidelig vis: et øyeblikk som Jarle Vindenes har ventet lenge på. – Dette er en stor dag både for bedriften og meg personlig, sa Vindenes til forsamlingen av medarbeidere og inviterte gjester fra næringslivet og det offentlige. Han takket hovedentreprenør Sognnes Bygg og en lang rekke underleverandører. Sotra Contracting anslår de samlede investeringskostnadene til 15-20 millioner kroner.

Fremtidsrettet bygg

I stedet for kanapeer ble det servert hjemmelagde fiskekaker og lakseruller for anledningen. Det passer bedre i et verksted, mente Vindenes. Hvit dame og sprudlevann i høye glass var imidlertid på plass, som seg hør og bør. Å realisere bygget har vært en lang kamp mot byråkratiet. Hallen er bygget etter høyest mulig standard, for å imøtekomme stadig strengere kvalitetskrav på en fremtidsrettet måte. – Grunnarbeidet har vært utfordrende. Denne hallen har kostet en formue, og budsjettsprekken er så stor at jeg hadde fått sparken om jeg jobbet i Statoil, humret han.

Større, tyngre

– Den nye hallen gjør oss bedre i stand til å ta imot større og tyngre strukturer enn tidligere. Og med mulighet for å frakte sjøveien, har vi et konkurransefortrinn i markedet , sier daglig leder Trond W. Nilsen til nettavisen vnr.no. Nå håper han å kunne utnytte potensialet i dypvannskaien, som har 10 meters dybde, 40 meter lengde og er ISPS-godkjent. Fra kaien ser man rett bort på CCB sitt anlegg. – Tidligere har vi i hovedsak jobbet med «småplukk», og større strukturer har vi måttet jobbe med utendørs. Nå kan vi lukke portene og ha et støvfritt miljø, og ta på oss den type oppdrag også. Kundekravene er ivaretatt på alle mulige vis, legger Nilsen til.

Gigantisk oppgradering

Sotra Contracting – SOCON har siden 1980 utført verkstedtjenester som vedlikehold, modifikasjon, reparasjon, fabrikasjon og installasjon av mekaniske komponenter både til skips-, onshore-, offshore- og subsea-industrien. Den nye verkstedhallen er en del av en større oppgradering av fasilitetene, som også inkluderer ny traverskran med en kapasitet på 32 tonn, nye garderober, møterom, opplæringsrom, nytt ventilasjonsanlegg og sentralavsug for sveis og brennebord. Det gamle verkstedbygget har også gjennomgått en større rehabilitering. Investeringene utgjør også en vesentlig oppgradering av arbeidsforholdene for de rundt 35 ansatte.        

Les også

Meny