Henriette Kalgraff ble tildelt kr 50.000 i støtte fra Sparebanken Vest - VNR fondet

Disse fikk penger fra SPV/VNR-fondet 2016

edit today

− Å være gründer er ikke bare en dans på roser. Det er mange nedturer og mange oppturer. Jeg hadde nylig en veldig tung dag hvor jeg tvilte på om jeg skulle fortsette, men plutselig ringte Per og reddet hele dagen, sa en tydelig rørt Henriette Kalgraff da hun ble tildelt 50 000 kroner i støtte for Supboards Norway.

Supboards betyr brettpadling.

− For meg er 50 000 kroner mye og det gir meg motivasjon til fortsette. Tusen takk for at dere tror på det jeg driver med. Denne investeringen kommer godt med, påpekte gründeren.

LES OGSÅ:  Kystmuseet i Øygarden er Årets Bedrift 2016

Fire av 20 søkere nådde opp

Årets midler fra SPV/VNR-fondet gikk i år til fire av 20 søkere:

  • Smieprosjektet i Kystmuseet
  • Tante Bolla Bakeri & Konditori
  • Basecamp Repro
  • Supboards Norway (Stand Up Padling)

Gründerne ble tildelt 50 000 kroner i støtte under Høstfesten på Panorama Hotell & Resort, 3. november 2016.

Vest Næringsråd har påtatt seg oppgaven med å forvalte gavemidler bevilget av Sparebanken Vest til regional næringsutvikling. Bedrifter som er etablert/under etablering i Fjell, Sund og Øygarden kan søke om midler, samt prosjekter relatert til regionen.

− Vi har regnet på det og funnet ut at vi har delt ut over 2,5 millioner til gründere siden vi startet med SPV/VNR-fondet. Dette er en betydelig sum penger som vi håper kan utgjøre en forskjell for næringslivet i Vest, sa konserndirektør i Sparebanken Vest, Ragnhild Fresvik.

LES OGSÅ: Disse bedriftene/prosjektene har mottatt støtte fra fondet

Basecamp Repro

– Arbeidspraksistiltak for ungdom

Basecamp ungdomsdiakonitiltak (forkortet til Basecamp) er et forebyggende tiltak for ungdom mellom 13 og 20 år. Fokus er på ungdom som oppholder seg mye på Sartor Storsenter og som per i dag ikke nytter seg av organisert ungdomsarbeid og som er i risikosonen for å starte med rus og/eller kriminalitet. Det kan også være ungdom som på andre måter er i en utsatt livssituasjon psykisk, fysisk eller emosjonelt.

Basecamp RePro er et sykkelverksted der en tar imot sykler folk ikke lenger vil ha, setter dem i stand og selger dem for en rimelig pris. Det er også mulig for kunder å levere sykkelen sin til service og reparasjoner.

Ungdommene som deltar får opplæring i bruk av verktøy og med god oppfølging tar det ikke lang tid å bli en dyktig mekaniker som kan skifte bremseklosser og wire. Dette gir også en rask mestringsopplevelse.

Tilbudet gir i første omgang plass for 6-8 ungdommer.

Tiltaket er også et godt miljøtiltak for gjenbruk og en er således en «grønn bedrift»

− Tusen takk! Nå vil jeg utfordre bedrifter til å samarbeide med oss. Har dere muligheter til å tilrettelegge en arbeidspraksisplass i bedriften deres? Jeg er spent på hvem som tar utfordringen først, sa Åshild Gavlen da hun mottok sjekken.

Pengene vil bli brukt til et nytt kjøkken på Basecamp Repro.

ashild_gavlen

BASECAMP REPRO v/Åshild Gavlen tildeles kr 50.000 i støtte fra Sparebanken Vest – VNR fondet!

Supboards Norway (Stand Up Padling)

– Ny sport i sterk vekst

Supboards Norway er en bedrift i etableringsfasen som holder til på Glesvær i Sund kommune, drives av gründeren Henriette Kalgraff og som allerede etter kort tid har oppnådd å bli en ledende aktør innenfor SUP i Hordaland.

Supboards Norway er distributør av SUP brett og utstyr, arrangerer padlekurs, SUP yoga, SUP turer samt teambuilding for bedrifter. Gründerbedriften er et friskt pust som bidrar til nyskaping, skaping av nye arbeidsplasser og ikke minst profilering av «opplevelsesregionen» vår.

Sporten er en av de raskest voksende sportene i verden. Per i dag driver Henriette Kalgraff bedriften med god hjelp fra støttespillere og i disse dager etableres et AS med to fast ansatte.

Kystlinjen vår er helt unik og Sotra er et av de beste stedene i verden for mektige naturopplevelser. Supboards vil bidra til økt fokus på Sotra og Øygarden som reiselivsdestinasjon og vil styrke tilbudet på Handelsstaden Glesvær.

Smieprosjektet i Kystmuseet

 –  Samhandling skole-næringsliv-kultur i Øygarden

Kystmuseet i Øygarden har bygd opp en smie i et tradisjonelt grindahus og tradisjonshåndverker Håkon Åse har murt opp en stor esse i lokal stein. I tillegg har håndverkere ved museet restaurert en hundre år gammel belg. Smien blir nå brukt av lokal smed og på kulturdager på museet vises smietradisjoner. Smeden var en sentral håndverker både i fiskerbondens husholdning og i tidlig industrialisering som for eksempel Hvalstasjonen i Blomvågen.

Smieprosjektet har som hovedmål «Å læra ved å gjera» der en etablerer et tilbud for barn og unge i undervisningssammenheng samtidig som ønsker et samarbeid med det lokale smielaget, kunstnere og håndverkere og legger til rette for produksjon, aktiviteter, kurs og læring knyttet til smifaget.

Prosjektet vil styrke kystmuseets inntektsgrunnlag gjennom salg av egne produkter og kursinntekter og vil profilere vår region på en god måte.

Prosjektet er så langt finansiert gjennom støtte fra Perler i Nordsjøløypa, Øygarden kommune, Hordaland Fylkeskommune og egeninnsats. Midler fra Sparebanken Vest – VNR fondet vil bli benyttet til fullføring av prosjektet og nødvendig verktøy som trengs i undervisnings og kurssammenheng.

kystmuseet_spv

SMIEPROSJEKTET v/Kystmuseet i Øygarden tildeles kr 50.000 i støtte fra Sparebanken Vest – VNR fondet!

Tante Bolla Bakeri & Konditori

– Nyskapende møteplass på Ågotnes

Tante Bolla var en omsorgsperson med masse hjertevarme som elsket kos og hygge. Nå har gründeren Grethe Smedhaug startet opp et stort bakeriutsalg med kafe med hennes navn på Ågotnes.

Tante Bolla er basert på et konsept med 60/70 talls interiør. Kombinasjonen av møbler, en rekke antikke gjenstander blandet med litt industri og «bling» gjør at stilen er blitt «nyskapende».

Landbruket er dratt inn i det visuelle ved hjelp av tapét av to beitende villsauer. Kakediskene forestiller gamle naustvegger og tak og bollene ligger i gamle trau. Kaffe og kake får du servert i bestemors gamle engelske porselen og på bordet ligger blondeduker

Flere nærliggende sykehjem er blant brukerne med sine dementavdelinger. De eldre lyser opp når de kjenner igjen gamle kjøkkenredskaper og føler virkelig at de går tilbake i tid idet de entrer kafeen.

Prosjektet er miljøvennlig da alt av maskiner, møbler og interiør er brukt.

Tante Bolla har allerede skapt to faste 100 prosent stillinger og to 20 prosent stillinger.

tantebolla

TANTE BOLLA v/Grethe Smedhaug tildeles kr 50.000 i støtte fra Sparebanken Vest – VNR fondet!

 Vil du søke SPV/VNR-fondet?

Neste mulighet for å søke om midler fra SPV/VNR-fondet er i mai 2017.  Midlene fordeles på to årlige utdelinger, på Maitreffet og på Høstfesten til VNR.

− De som søkte og ikke nådde opp denne gangen, har mulighet til å søke igjen til neste år, sier Per C. Aarsand, daglig leder i Vest Næringsråd.

Les også

keyboard_arrow_up