Disse tre er innkjøpssjefer i 150 bedrifter

edit today
Har aldri opplevd å ikke kunne hjelpe små- og mellomstore bedrifter til bedre avtaler.

– Bedriftene har ofte gode priser i forhold til sitt innkjøps-volum. Men når vi ser på saken med vårt felles innkjøps-volum så opplever vi å kunne hjelpe bedriftene til bedre kjøpsbetingelser.

Daglig leder Kai Bertelsen.

Det sier Kai Bertelsen, daglig leder av Innkjøpssjefen. Han er klar i talen og sikker i sin sak. Han og kollegaene Helge Skutle og Frode Johnsen gjør material-innkjøp for entreprenører innen bygg og betong.

Siden oppstarten i slutten av 2017 har de hjulpet kunder med å velge riktige leverandører og ikke betale mer enn nødvendig.

– Hvis du går på butikken og kjøper én skrue så betaler du mye for den. Men kjøper du tusen skruer får du det ganske mye billigere, forklarer salgssjef Frode Johnsen.

Så enkelt, men så vanskelig

Midt mellom kunder og leverandører har Innkjøpssjefen funnet et ledig rom. Nå hjelper de små og mellomstore bedrifter med å spare, og dermed bedre resultat. Innkjøpssjefens kunder fremstår som én eneste gigant overfor leverandører.

Det er dette som er nøkkelen til hele suksessen.

Salgssjef Frode Johnsen.

– Vi samarbeider med leverandører. Vi er ikke prutehjelp. Vi gjør at kunden sparer, og vi gir volum til leverandører, forklarer daglig leder Bertelsen.

– Har du ikke tid, er du perfekt for oss

De fleste små og mellomstore bedrifter tenker nok ofte de har gode avtaler med leverandører. Enten fordi de alltid har brukt samme leverandør, eller ikke har hatt tid å til fokusere på avtalene.

Da kommer Innkjøpssjefen inn og sjekker kjøpsbetingelser og nivået på dette.

– Vi analyserer innkjøpsrutinene i bedrifter, og finner raskt ut om vi kan sørge for besparelser. Vi har vel ikke opplevd noen som ikke kommer bedre ut av det ved å bruke oss, sier Bertelsen, og ser på sine to kollegaer.

– Har du ikke tid til å snakke med oss, da er du den perfekte kunde for oss, sier kunderådgiver Helge Skutle.

Kunderådgiver Helge Skutle.

– Det blir akkurat som noen setter vekk regnskapstjenester til andre firma. Vi driver bare med innkjøp, og er som en stor kunde overfor leverandører. Da spares det penger, legger salgssjef Johnsen til.

Utvider stadig

Vi møter de tre ansatte på salgskontoret i Idrettsvegen på Straume. Men hovedkontoret ligger på Steinsland sør i kommunen. Fra null for tre år siden har Innkjøpssjefen nå 150 kunder i Sør-Norge. Rundt 100 av disse holder til i gamle Hordaland. De fleste i Øygarden, men også i Bergen og på Askøy.

Så gode er avtalene at Innkjøpssjefen som firma også sitter igjen med en andel for jobben. Firmaet vokser.

– Vi er ganske nye med konseptet, men nå har vi blitt landsdekkende og åpnet avdeling på Østlandet og i Midt-Norge, forteller salgssjef Frode Johnsen.

Fire ansatte i vest, to på Østlandet og en i midt-Norge.

Les også

Meny