Liv Grete Poiree.

– Du må tørre å sette deg et mål

edit today

Da Liv Grete som 15-åring fikk spørsmål om hun ville ha den siste plassen på en nyopprettet skiskytterlinje på Geilo, svarte hun: «Aldri i livet». Heldigvis ombestemte hun seg. – Mitt liv handler om å bli litt bedre hver dag, sa den tidligere skiskytterdronningen fra Hålandsdalen i Straume Teknologisenter i dag. 120 deltakere møtte opp for å la seg inspirere til å nå sine egne mål. Se bilder!

Målbevisst

– Jeg satte meg mål for hver eneste treningsøkt, og alt jeg skulle gjøre. I hodet mitt var hovedmålet hele tiden å bli verdens beste. Det var min indre drivkraft, men jeg sa det aldri til noen, forteller Poiree. Hennes viktigste tips for å nå målene sine er å våge å sette seg mål. – Man må ha noe å strekke seg etter. Har du ikke et mål med det du gjør, så når du det ikke. Liv Grete Poiree vokste opp på en gård, som yngstemann i søskenflokken. Hun lærte tidlig at man jobber først, og har det gøy etterpå. Faren utfordret døtrene til å gå litt fortere på ski hver dag. De konkurrerte i det meste, men mest med seg selv. – Jeg syklet til og fra fotballtrening, løp og spilte fotball i friminuttene på skolen og fikk gratis styrketrening i siloen. Alle disse timene med fysisk aktivitet gjorde at jeg hadde et godt grunnlag da jeg begynte på Norges Toppidrettsgymnas, forteller Poiree.

Ta utfordringer!

Alle har tunge stunder – også Liv Grete Poiree. Da henter hun styrke fra den gangen hun presset seg selv til å hoppe i fallskjerm, en utfordring fra en sponsor. Det er heller ikke til å komme fra at positive tanker fungerer bedre enn negative. – Vær fokusert. Er det noe som opptar tankene dine, må du først rydde opp i dem, ellers vil de stå i veien for det du skal gjøre, råder hun. Motivasjonsforedraget med Liv Grete Poiree ble arrangert av VNR i samarbeid med Sparebank 1 SR-bank. Det blir ikke det siste, sier regiondirektør Alvhild Tofterå Berge. – Bare å høre på en som har lykkes så til de grader er fantastisk. For meg var det en vitamininnsprøytning. Jeg tar med meg tipsene hennes, og tror de kan hjelpe meg til å bli mer konsentrert om oppgaver jeg skal gjøre, sier Linda Bjelland i Omsorg Vest. – Jeg har fått veldig nyttige tips om det å sette seg delmål på veien mot det store målet, sier Kristoffer Saghaug, autorisert finansiell rådgiver i Sparebanken Vest.

Les også

Meny