Åge Kismul (til venstre) er svært tilfreds med at Seadive nå blir en del av Frøy-gruppen, og sier at dette vil bidra til videre vekst av selskapet, og utvikling av ansatte og kundeforhold. Joar Gjerde (til høyre) daglig leder i Frøy Vest.

Dykkerselskapet Seadive AS har fått nye eiere

edit today

Seadive har betydelig dykkerkompetanse, og er godt etablert i havbruksnæringen. Selskapet har 15 ansatte og omsatte for i overkant av 30 millioner kroner i 2017, ifølge en pressemelding.

− Vi er svært tilfreds med at Seadive nå blir en del av Frøy-gruppen. Dette vil bidra til videre vekst av selskapet, og utvikling av ansatte og kundeforhold, sier Åge Kismul, daglig leder og hovedaksjonær i Seadive.

Oppkjøpet er en del av strategien til Frøy-gruppen om å bli en landsdekkende leverandør av servicetjenester. Frøy-gruppen dekker Nord-Norge, Trøndelag, Møre og Romsdal, og Sogn og Fjordane.

− Med oppkjøpet av Seadive er vi godt posisjonert for å vokse ytterligere i kystområdene i Hordaland, og etter hvert i Rogaland, sier Joar Gjerde, daglig leder i Frøy Vest.

Solid dykkerkompetanse

Seadive ble etablert i 1997, og tilbyr profesjonelle dykkertjenester og andre tilhørende servicetjenester primært til havbruksnæringen.

I dag har Seadive fem fartøy som er spesialutrustet for dykkertjenester. De har også faste dykkerstasjoner integrert i lastebiler og spesialbygde tilhengere.

− Vi har lang og allsidig erfaring fra maritim-, bygg- og anleggsbransjen, og et solid fotfeste i havbruksnæringen. Vi utfører arbeid både over og under vann, og i samarbeid med andre entreprenørselskaper løser vi de fleste oppgaver. Innenfor havbruksnæringen tilbyr vi ulike tjenester og er i dag en betydelig leverandør til aktører i Hordaland, sier Åge Kismul.

Oppkjøpet av Seadive gjør at det blir enda mer aktivitet i Toftøy Næringspark i tiden fremover.

− Målet er å skape flere arbeidsplasser i regionen, sier Kismul til Vest Næringsråd.

Antall ansatte i Seadive fortsetter som før, mens Kismul er gått over i en prosjektlederstilling i Seadive.

Godt samarbeid innen havbruksnæringen

Seadive er veletablert og har et godt samarbeid med flere viktige aktører innenfor havbruksnæringen i området rundt Bergen. I fjor ble selskapet nominert til årets gründer av Vest Næringsråd.

I Toftøy Næringspark disponerer Seadive egen base med kontorfasiliteter, verksted, lager, utearealer og kai. Nylig etablerte selskapet base i Espevik (Tysnes kommune), ytterst i Hardangerfjorden.

− I tillegg til en arbeidskatamaran med høy kapasitet, mobiliserer vi med hurtiggående dykkerfartøy eller spesialutrustede biler. Dette gir oss fleksibilitet, enten det gjelder hurtig utrykning eller rutinemessige tyngre oppdrag, sier Kismul.

Les også

Meny