ÅRETS GRÜNDER 2017: John Dale i Electrical Subsea & Drilling (ESD) mottok prisen for "Årets Gründer".

Electrical Subsea & Drilling (ESD) er Årets Gründer 2017

edit today

Gründerne John Dale og Egil Eriksen vil gjøre boringen tryggere og mer kostnadseffektiv med en hundre prosent elektrisk BOP.

Straumeselskapet er en pioner innen hel-elektriske løsninger for kontroll av BOP’er og har jobbet godt med å sikre seg internasjonale investors og samarbeidspartnere. ESD er også blitt kåret til «The Subsea Upcoming Company of the year 2017».

− Det er fantastisk herlig! Det er kjekt å bli anerkjent for det vi gjør også her hjemme, sa John Dale da han ble tildelt pris som «Årets Gründer» på VNRs Høstfest 2. november.

Ønsker å bruke lokale underleverandører

I dag er det mellom 6 og 8 personer som er innleid i ESD.

− Vi bruker mellom 40 og 45 underleverandører. Det tallet vil gå opp når vi går videre med testing. Når vi kommer i produksjon skal vi ha en fast organisasjon, men meningen er ikke å bli stor, avslører Dale.

ESD er nemlig basert på det som er tilgjengelig av eksisterende tjenester i dagens industri, både lokalt og utenfor Hordaland.

− Vi ønsker å bruke mest lokale underleverandører, sier Dale.

NOMINERTE GRÜNDERE 1.Dale Oen Aktiv, Kvalitetskontroll, Electrical Subsea & Drilling, Scandinavian Reach Technologies og Seadive.

NOMINERTE GRÜNDERE 1. Dale Oen Aktiv, Kvalitetskontroll, Electrical Subsea & Drilling, Scandinavian Reach Technologies og Seadive.

Kriterier for å bli «Årets Gründer»

I tillegg til Electrical Subsea & Drilling (ESD) var Dale Oen Aktiv, Kvalitetskontroll, Scandinavian Reach Technologies og Seadive nominert til prisen.

Det er Vest Næringsråd (VNR) som står bak prisen, som går til en gründerbedrift som har utmerket seg spesielt i regionen Sotra/Øygarden. Juryen består av revisor Knut Inge Sylta, avtroppende VNR-leder Per C. Aarsand og Marianne Bjorøy, ordfører i Fjell.

I sin vurdering har juryen lagt vekt på grad av nyskaping, utvikling og lønnsomhet, skaping av nye arbeidsplasser, serviceinnstilling, salg/markedsføring, profil og omdømme utad og HMS og kvalitet.

Følgende bedrifter har tidligere vunnet prisen:

2004: Sund Energi og Teineskjær

2005: Kobbeltvedt Golf & Naturpark

2006: Småstrilane Barnehager

2007: Ability Drilling og Glesvær Ship Design

2008: Straume Teknologisenter

2009: NCE Subsea

2010: SeaBed Services

2011: Cornelius på Holmen

2012: BRIAS

2013: Strilalam

2014: Lie Overflate

2015: Urtemakeriet Kulturbakeri

2016: Martha’s Delikatesser

2017: Electrical Subsea & Drilling (ESD)

 

Les også

Meny