Tore Garlid i Sotra Trelast vant denne rosa liften i Gantics Rosa Sløyfe-auksjon. Foto: Gantic

Et rosa røverkjøp

edit today

– Vi har ikke bruk for liften og vet ikke helt hva vi skal bruke den til, men vi hadde lyst til å støtte en god sak. Jeg har opplevd brystkreft blant familie og venner. Vi ønsket dessuten å støtte auksjonen fordi Gantic er en av våre kunder, sier Garlid til vnr.no.

15 budgivere

Gantic, som kaller seg «Hele norges lift-leverandør», tok initiativet til Rosa Sløyfe-auksjonen, som har pågått i en måned. 15 budgivere har vært involvert i auksjonen, som ble avsluttet 16. november. – Jeg la inn et bud kl 15 og måtte forlate kontoret fordi jeg hadde en avtale. Auksjonen skulle avsluttes kl 16, og jeg regnet ikke med at mitt bud ville bli stående. Da jeg kom tilbake og så at budfristen var blitt utvidet en time, slengte jeg inn et siste bud på 17.500,- og vant, forteller Garlid. Liften har en verdi på 70.000 kroner. Beløpet er i sin helhet donert til Brystkreftforeningen og Kreftforeningens Rosa Sløyfe-aksjon. Håpet var å få inn tilsvarende beløp som verdisummen på liften. – Jeg trodde at det ville være flere som så interessen av å støtte auksjonen. Jeg synes det er trist at ikke Rosa Sløyfe-aksjonen fikk inn mer penger på denne auksjonen, men vi er fornøyde på kjøpers vegne, sier Tommy Jørgensen, styreleder og daglig leder i Gantic. Han synes det er stas at en lokal bedrift vant auksjonen. Sotra Trelast er leverandør av treemballasje til boligutvikling og til offshoremarkedet.

Skal stå på Ågotnes Helsehus

– Vi har bestemt oss for å stasjonere liften på Ågotnes Helsehus, hvor den kan brukes til ulikt vedlikeholdsarbeid, sier Garlid. Brystkreftforeningen jobber for brystkreftopererte og deres pårørende. Foreningen driver frivillig landsomfattende likemannsarbeid og holder medlemsmøter og kurs. Foreningen er et talerør for brystkreftdiagnostisertes rettigheter og ivaretar pasientgruppens interesser.

Les også

Meny