Et vindu mot jobbmulighetene

edit today

Næringslivsdagen ble arrangert av Sund kommune 18. oktober, etter initiativ fra næringslivet. Karstein Bjørge i Sund kommune er svært fornøyd, og utelukker ikke at det kan bli et årlig arrangement. – Utgangspunktet var at det nye kommunestyret skulle få bli bedre kjent med næringslivet. Det ble naturlig å involvere ungdommen også, og jeg har inntrykk av at elevene virket engasjerte og interesserte, sier Bjørge.

Fremtidige arbeidstakere

Næringslivsdagen i Sund var en gylden mulighet for lokalt næringsliv å vise seg frem for flere hundre ungdommer som står foran et yrkesvalg. – Jeg aner ikke hva jeg skal bli, er åpen for det meste, men jeg har lyst til å bli boende på Sotra, sier Hanne Bernhardsen (18) fra Kolltveit. Venninnene Marian Flierman fra Kleppe, og Therese Fanebust fra Skogsvåg, er opptatt av at reisen til studiestedet ikke skal bli for lang når de begynner på utdanningen.  Ellers er de åpen for å flytte på seg for å få den jobben de ønsker. Alle tre går på videregående skole, andre året. Det viktigste i valg av yrke er trivsel, sier de. – Jeg vil heller trives med det jeg gjør, enn å ha en god lønn og mistrives, sier Therese.

Vil til Brasil

Juan Kadoso (16) fra Steinsland vil bli dataingeniør, mens kameratene Kjetil Rasmussen fra Kolltveit og Lasse Lervik fra Foldnes vil bli henholdsvis ambulansesjåfør og fysioterapeut. Alle tre går første året på helse og sosial, Juan vil søke IKT neste år. – Mitt yrkesvalg er delvis basert på at det finnes gode jobbmuligheter. Jeg har dessuten diskutert det med familien, sier Juan, som opprinnelig er fra Brasil. Han vil tilbake til hjemlandet, og sikter mot en utenlandsjobb i Statoil. – Jeg synes det er veldig nyttig med en næringslivsdag som denne, sier Juan. Marine Harvest har 20-25 ansatte rundt omkring på Sotra og i Øygarden. De sysselsetter folk fra en rekke yrkesgrupper: akvakultur, mekanikere, elektrikere, økonomi og data – samt høyskoleutdannede innenfor fiske og helse. – Svært få vet om hvilke muligheter som finnes innenfor oppdrettsnæringen, sier driftstekniker Geir Elling Nygård.

Les også

Meny