Foto: Jon Steinar Midlang

Få en frisk start på året

edit today

Lørdag kan du delta i isbading og vinne fiskesuppe til hele vennegjengen, være med på juletrekasting eller løpe i «undikken» på Glesvær. Konsert med Sivvah blir det også!

I ti år har Glesvær kafe arrangert «Storm og Stille»-festivalen, i år med deltakerrekord i isbading og konsert med Osterøybandet Sivvah lørdag kveld.

Engasjerer hele bygden

– Jeg har forsøkt å hoppe over det et par ganger, men folk begynner å spørre om datoen for Storm og Stille allerede i august, humrer «festivalsjef» Jon Steinar Midlang, daglig leder på Glesvær Kafe & Catering.

Arrangementet pleier å få stor oppmerksomhet i media – det har han ikke noe imot.

– Det startet i utgangspunktet som en markering av at kafeen er åpen også om vinteren, og er etter hvert blitt et arrangement som engasjerer veldig mange. I fjor var alle elevene ved Glesnes skule involvert i kunstutstillingen, sier Midlang.

Også i år skal elever bidra med utendørs kunstutstilling, som åpner allerede i morgen kveld. Inne i kafeen er det fem utstillere.

Rekordmange isbadere

Først lørdag braker det løs for alvor med konkurranser av den friske sorten, fakkeltog, bålbrenning og konsert med Sivvah inne på kafeen. Høydepunktet er isbadingen, som i år har deltakerrekord.

– Det er 50 påmeldte deltakere og det er flere enn noen gang. Det er en del badeklubber som har henvendt seg til oss i år fordi de ønsker å være med, sier Midlang, som lokker med en varmende premie: Gavekort på fiskesuppe til det samme antallet som deltar i konkurransen.

Dermed kan du stikke av med middag til hele slekten, nabolaget eller vennegjengen (max 50 personer). Det er mulig å melde seg på helt frem til et kvarter før konkurransen starter. Det blir også trukket en vinner blant barna som deltar, som får gavekort på pizza.

Juletrekasting og bålbrenning

Rundt 30-40 deltakere pleier å delta i juletrekastingen, som er en konkurranse der det handler om å kaste lengst. Denne konkurransen er i år gjort om til en lagkonkurranse uten forhåndspåmelding.

– Man må være 2-5 deltakere på hvert lag og det er gjennomsnittet av kastene som avgjør plasseringen. Vi håper at familier vil delta, sier Midlang.

– Nydelig vintervær

I «Undikkløpet» har man lov til å kle seg i lue, strikkelabber, votter og truse – og overdel til damene. Forhåndspåmelding er ikke nødvendig. Premien til vinneren er en middag for hele 10 personer. Løpet er på hele 450 meter.

– Dette løpet skal være litt friskt og kaldt, sier Midlang som tror årets arrangement blir en kjempeopplevelse både for deltakere og publikum, med strålende vintervær i vente helt frem til søndag.

Les også

Meny