Foto: APIteq

Få en omvisning på Sotras tak!

edit today

Klikk her og bruk musen til å se deg rundt og zoome i bildet! Slik så det ut da Sotrabedriften APIteq besøkte Fjell Festning med sitt høyteknologiske fotoutstyr tidligere i år. Utsikten er like slående uansett årstid, og alt ligger til rette for at årets høysesong blir like positiv for Fjell festning som i fjor, forteller daglig leder Ole Jacob Abraham.

Helårsåpent

Siden festningen første gang ble åpnet i 2008 er besøkstallet mer enn doblet. Rekordmange 11.500 besøkende ble registrert i fjor gjennom billettsalg og kafesalg. Det reelle besøkstallet er langt høyere. – Den veksten vi har hatt de siste fem årene danner grunnlaget for at vi i fjor kunne holde åpent hver søndag hele året, og at vi kunne overta kafedriften selv. Det har gitt oss økte inntekter og høyere besøkstall, sier Abraham til vnr.no. Det er også blitt mulig å ta seg ned i kanonbrønnen på egenhånd, et tilbud som mange setter pris på. Tidligere har det kun vært mulig å kjøpe billett til en times omvisning.

Samlingssted for bedrifter

I starten av året skrev Vestnytt at Fjell festning økte mest blant museene i regionen, og at juni var den best besøkte måneden. I mai og juni 2013 er det allerede booket inn besøk nærmest daglig av grupper i ulike størrelser som ønsker å bruke Fjell festning til ulike formål, deriblant næringslivet, sier Abraham. – Det betyr mye for oss at næringslivet har fått øynene opp for mulighetene her. Vi har audiovisuelt utstyr og skreddersyr opplegg for bedriftene ut fra budsjett og ønsker. Fjell festning er blitt kjempepopulær. Økte inntekter vil gi oss flere muligheter, legger Abraham til. Statoil og A2G Bemanning er blant selskaper som står i kalenderen for 2013. Aker Solutions, Bergen Kommune og Fjell kommune er blant bedriftene som benyttet seg av fasilitetene i fjor. Tide Buss arrangerer jevnlig turer for pensjonistgrupper, skoleklasser og andre til Fjell festning.

Uforløst potensial

– Fjell festning er uten tvil en av de viktigste attraksjonene i regionen. De har hatt en positiv utvikling, og potensialet er ennå stort. Vi tilbyr guidede turer som kombinerer besøk på Fjell festning og Nordsjøfartmuseet, en pakke som vi vil markedsføre mot turoperatørene i tiden frem mot sommersesongen. Det sier prosjektleder Line Steinsland Mosnes i Kysteventyret.          

Les også

Meny