Trude Brun Wilhelmsen har vært interessert i foto siden hun var 16-17 år gammel. Da jobbet hun i Elite Foto på Sartor Senter. Siden har hun utdannet seg som fotograf og gått i lære hos Paul Bernard. Foto: Silje Ulveseth

Feirer 10 år som fotograf i næringsparken

edit today
Trude Brun Wilhelmsen elsker å ta portretter, men liker ikke å bli fotografer selv. Nå zoomer hun seg inn på næringslivet og fokuserer i større grad på bedriftsbilder.
[divider line_type=»Full Width Line» line_thickness=»1″ divider_color=»default»]

I september 2018 flyttet fotografen fra Trollhaugmyra og inn i nye og moderne lokaler i Idrettsvegen 95. 163 meter unna det gamle studioet, for å være helt nøyaktig.

Nylig tok Trude dette bildet til Bergens Auto. De ansatte er modeller på bedriftens nettside. Foto: Trude Brun Wilhelmsen.

Nylig tok Trude dette bildet til Bergens Auto. I dette tilfellet ble de ansatte brukt som modeller. Foto: Trude Brun Wilhelmsen.

− Jeg liker meg her! De siste årene har jeg vendt meg enda mer mot næringslivet enn før, og da er det naturlig å være her i næringsparken, forteller Trude.

En stor del av bildene hun tar brukes til bedriftenes nettsider. Hun liker å bruke de ansatte i bedriften som modeller, og gjerne få frem én bestemt farge eller detalj som går igjen i alle bildene, som skaper gjenkjennelseseffekt.

− Da blir uttrykket mer personlig og bedriften får sin egen profil. Jeg liker tanken om at personene som kundene ser på nettsiden er de samme menneskene som de vil treffe i butikken/verkstedet, sier hun.

Stor og variert kundeliste

Trude har jobbet med kunder som Aker Solutions, Anicura, Bergens Auto, Akvariet i Bergen, Brødrene Ulveseth, VIS (tidligere kjent som Bergen Teknologioverføring), Day Birger Mikkelsen, Fjell kommune, Hellvik Hus, Nespresso, Nordic Arena,  Norsk Luftambulanse, Norwegian Electroncis, Privatmegleren og Vest Næringsråd.

Selv foretrekker hun å ta bilder ute hos kunden, så hun er mye på farten.

− Jeg synes det er kjekt å kjøre ut til kunden og møte de der de er, så jeg tar veldig ofte med meg portabelt studio til bedriftene. Jeg liker veldig godt å ta bilder av maskiner og produksjon, gjerne i kombinasjon med mennesker, sier Trude og smiler entusiastisk.

Flere av kundene har hun fulgt tett i årevis og kjenner dermed godt til verdiene de representerer og hva de ønsker å formidle.

[divider line_type=»No Line»]
Knipser bort fotoangst

Trude tilbyr alt fra klassiske portretter til situasjonsbilder av ansatte på arbeidsplassen. Portretter er hennes styrke og det hun liker best med jobben.

Selv blir hun direkte uvel når hun får et kamera vent mot seg, og kan lett identifisere seg med kunder som har fotoangst. I slike situasjoner kommer de gamle psykologistudiene til god nytte.

− Å fotografere handler om å kommunisere med andre og prøve å lese de, og hvordan de har det. Når noen føler seg ukomfortabel foran kamera, er det min jobb å få dem til å slappe av. Gjerne på kort tid. Det kan gjerne være 10-20 ansatte som skal fotograferes på én time og alle ønsker å ta seg bra ut på portrettene, forteller Trude.

Og det kan by på utfordringer, for fotografisettingen i seg selv kan virke truende for mannen i gata. Her er det store lamper, blinkende blitz, sterkt lys og lange linser.

− På denne tiden skal de glemme at de står foran et kamera, og jeg skjønner jo at folk blir litt kritisk i et så kunstig miljø. Portretter ute i det fri, hvor jeg kan jobbe med omgivelsene, er det aller beste. Jeg ser at folk blir litt friere og slapper mer av når de får en naturlig ramme rundt seg, forklarer hun.

Se noen av bildene til Trude Brun Wilhelmsen her:

[metaslider id=»19069″]

[divider line_type=»No Line»]
Rolige dager i februar og mars

Akkurat nå er vi inne i den roligste perioden til fotografen. Dersom du trenger nye bilder til nettsiden eller reklamemateriell, eller ønsker portrettfoto av barn, bryllup og familie, er dette tiden å ta kontakt med Trude.

Vest Næringsråd har brukt Trude som fotograf under Øygardenkonferansen 2018, Årsfesten og til portrettfoto for nettsiden, og kan anbefale henne på det varmeste.

Denne måneden har hun spesialtilbud for medlemmer i Vest Næringsråd. Vær kjapp!

[divider line_type=»No Line»][fancy_box box_style=»default» icon_family=»none» color=»Accent-Color» min_height=»150″]
Slik ser du best ut på bilde

Fotografens fire fototips:

  1. Aldri stå rett på – stå heller litt på siden.
  2. Slapp av, da skjer det noe med skuldrene, ansiktet og uttrykket.
  3. Ha et sted å plassere hendene dine
  4. Smil!
[/fancy_box]

Les også

Meny