Felles front på OTD

edit today

Ågotnes Sveis, BRIAS og Sotra Piping stiller ut sammen på OTD, som åpner dørene i Stavanger i morgen.

– Vi bruker messen mer salgsbevisst enn noen gang, sier Hanne Sekkingstad.

Denne uken arrangeres Norges største årlige oljemesse, OTD, i Stavanger. Til tross for dårligere tider er det like mange utstillere som tidligere. Av 500 utstillere finner vi blant tre Sotra-bedrifter som har slått seg sammen for anledningen.

Mer bevisst

– Vi kommer til å bruke årets messe mye mer bevisst og effektivt enn tidligere. Vi stiller mer forberedt og skal møte mange innkjøpere som vi har gjort avtaler med på forhånd, sier Sekkingstad.

Det er ikke første gangen Sotra-bedrifter samarbeider om profileringen på OTD. I 2013 gikk flere bedrifter sammen om en fellesstand med navnet «Verkstedgruppen Sotra». I år stiller Ågotnes Sveis, BRIAS og Sotra Piping ut sammen.

– 2016 kommer til å bli et knalltøft år, hvor det for oss vil handle om å overleve. Men det skjer positive ting i markedet også – vi skal ta med oss det også, sier hun og nevner Johan Sverdrup.

Ny tid – nye muligheter

– Markedet er i stor endring nå, ingen tvil om det. Operatørene, altså oljeselskapene, jakter smartere og mer effektive løsninger – det gjør de nå i direktekontakt med spesialistene. Dette er trekk vi ikke har sett før, spesialleverandørene får her en mulighet de ikke har hatt før, uttaler OTD-general Peter N. Keilen til Offshore.no.

Arrangøren, Offshore Media Group, forventer 22.-25.000 besøkende innom Stavanger Forum de to neste dagene. I 2016 skal OTD avvikles i Sotra Arena, som i 2014.

Breddekompetanse

Med over 95 prosent olje- og gassrettede oppdrag, har Ågotnes Sveis fått merke nedturen i oljen. Samtidig har de høy aktivitet i andre selskaper. En ny verkstedhall er under oppføring hos datterselskapet Bergen Mekaniske på Hylkje, som Sekkingstad er daglig leder for.

– Der er det full rulle med oppdrag for bygg- og anleggsbransjen, ubemerket av situasjonen i oljen, påpeker hun.

Ågotnes Sveis er også medeier i Sotra Engineering, Sotra Piping og nystartede Mongstad Sveis og Mekaniske.

Les også: Nye muligheter på Mongstad

– Jeg tror at kompetanse på flere områder vil bli etterspurt i tiden fremover, det er en del av omstillingen at flere oppgaver faller på de ansatte som er igjen. Man må jobbe på en helt annen måte enn før og det vil være behov for personer med breddekompetanse, sier Sekkingstad.

Les også: Vil la roboter gjøre dette

 

­

Les også

Meny