Fikk VNR-støtte til filmprosjekt

edit today

Han går siste året på media og kommunikasjon og er allerede i gang med å jakte investorer til et produksjonsselskap, sammen med tre kamerater. – Drømmen er å skape et levebrød – og flytte til California for å jobbe og kanskje kombinere det med studier, sier Mohammed med et smil. Han har vært engasjert i prosjekter hos Bug Production Company.

Engasjert i ungdomsarbeid

Mohammed er en travel ung mann som bor på Foldnes. Ikke nok med at han bruker fritiden på filmoppdrag for blant annet Bergen Høyre – valgkampfilmene som sendes på kino i disse dager. Han er også leder for Ungdommens Kommunestyre i Fjell – Jeg liker ikke at ungdom ofte blir undervurdert, sier han. I forbindelse med Ungdommens Kulturmønstring, landsmønstringen i Trondheim, ønsket han å lage en video som dokumenterer hvilket frivillig arbeid som gjøres i forbindelse med mønstringen. Det er et rusfritt, veletablert arrangement som årlig samler mange ungdommer fra de fleste av landets kommuner.

Fikk VNR-støtte

Takket være økonomisk støtte fra VNR, fikk han realisert prosjektet. – Jeg hadde lyst til å vise frem de fantastiske menneskene som jobber med kulturmønstringen, og bidra til at ungdom får kunnskap om hva URG er, sier Mohammed. Resultatet er en film rettet mot ungdom, som gir en forståelse av hva URG (Ungdommens Referanse Gruppe) er. URG består av 19 ungdommer, en representant fra hvert fylke, som gir mønstringen innhold ut fra innspill fra deltakerne. Målet er å engasjere ungdom til å gi mønstringen nytt innhold, i takt med tiden. Se filmen på YouTube

Les også

Meny