Leif Gunnar Madsen (t.h) overlater Fjell Industries til BR Industrier og daglig leder John Dale. Foto: vnr.no

Fjell Industries solgt til Stavanger-gigant

edit today

BR Industrier, som har hovedkontor på Forus utenfor Stavanger, står i dag bak 10 virksomheter fordelt i 4 divisjoner: Oil & Gas, Production, Energy og Agri. Selskapet sysselsetter 1000 mennesker. Som en del av satsingen i Bergen, overtok de 1. februar Fjell Industries AS, det største av Fjell Technology Group sine fire datterselskaper. De har også sikret seg opsjon på kjøp av eiendommen i Straume Næringspark. Stavanger-firmaet har i tillegg sikret seg AGR WellServices AS og AGR Cleanup AS, som har 8 ansatte og 2 innleide. – Det er godt mulig det blir flere oppkjøp. Vårt mål er å øke dagens omsetning i Fjell Industries på 100 millioner til 500 millioner kroner de neste 5 årene gjennom organisk vekst, sier John Dale, som er nyansatt daglig leder.

– Spennende fremtid

De ansatte ble informert om oppkjøpet i går. Fjell Industries har rundt 60 ansatte og er spesialister på design, produksjon og reparasjon av varmevekslere, trykkbeholdere, tørkere, fordampere og rørsystemer. – Vi vil nå se på hvilke synergier vi kan få til mellom BR Industrier og de nye selskapene som vi overtar. Jeg ser virkelig frem til å jobbe sammen med Fjell Technology Group og løfte det grunnlaget Leif Gunnar Madsen og hans ansatte har bygget opp, til nye høyder, sier Dale. Han har siden 1989 jobbet med ledelse. Da startet han selskapet Dril-Quip i Stavanger. 1998 ble han daglig leder for Kværner Subsea på Ågotnes, det som i dag er Aker Solutions. Dale er bosatt på Kolltveit. Han har siden 2003 og inntil nå vært selvstendig næringsdrivende.

Blandede følelser

Fjell Industries har hatt kraftig vekst de siste årene, og ble nylig skilt ut som eget selskap i en strategisk omstrukturering. Salget av datterselskapet sikrer videreutvikling, og frigjør samtidig viktig kapital til utvikling av morselskapet Fjell Technology Group og de andre datterselskapene: Fjell Technology, Fjell Subsea Products og Fjell Clean Air. – Det er med vemod jeg selger Fjell Industries, men det er også en økonomisk lettelse. Kapitalbehovet har vokst i takt med veksten i selskapene. Salget gir meg større handlefrihet, kommenterer Leif Gunnar Madsen, eier og daglig leder i Fjell Technology Group.

Les også

Meny