Flere personer ut i jobb med Trigger

edit today

På Trigger i Straume Næringspark sorteres frisk, fargerik frukt i kasser. Tallet på «Jobbfrukt»-abonnenter øker jevnt og trutt – sunnhet er in i tiden. I lokalet ved siden av høres dunk fra snekkerverkstedet. Arild Mikkelsen arbeider med en lekehytte, som han selv har designet. – Jeg tegnet en lekehytte under en rolig periode i fjor sommer, og den ble veldig populær. Vi selger mange av dem. Denne er spesialbestilt og er litt større, forteller han til vnr.no innimellom hammerslagene.

Vil tilbake til arbeidslivet

Trigger har et variert tilbud til personer som ønsker å være i arbeid, men som av ulike grunner har falt ut av ordinært arbeidsliv. Det kan skyldes langvarig sykdom eller andre ting. Varig tilrettelagt arbeid er et tilbud til uføretrygdede, mens APS (Arbeidspraksis i skjermet virksomhet) gir jobbsøkere mulighet til å skaffe seg verdifull arbeidserfaring. Arbeid med bistand handler om å hjelpe personer som skal inn i ordinært arbeid på veien.

Trenger flere arbeidsplasser

Trigger har fra før ansvaret for 36 jobbsøkere som er i aksjon i bedrifter på Askøy, Fjell, Sund og Øygarden, samt Bergen. Fra 1. august blir tallet tredoblet – til 120 jobbsøkere. Til det trengs det sju nye konsulenter og mange nye arbeidsplasser for de nye jobbsøkerne, forteller daglig leder Cathrine Haugen. – Vi ønsker et størst mulig kontaktnett i næringslivet, aktuelle bedrifter må gjerne ta kontakt, sier Haugen. – Dette er en god måte å rekruttere nye medarbeidere på, og en god mulighet til å hjelpe. Kandidatene får tett oppfølging fra oss, sier Ketil Skare, som er faglig koordinator. Han legger til at responsen fra bedriftene er svært god – innenfor alle bransjer – og at halvparten av jobbsøkerne ender opp med fast jobb. – På tre år har jeg kun blitt avvist to ganger når jeg ringer og spør om bedriftene er interessert, sier Skare. Trigger er offentlig eid og ble etablert på Askøy i 1990. Asvo Sotra ble en del av Trigger i 2009. Nav er Triggers største kunde.

Les også

Meny