Byutviklerne: Intiativtaker og direktør Ernst Einarsen i Sartor Holding, Eiendomssjef Roy-Eddy Lie i Liegruppen og Senterdirektør Thomas Skålnes i Sartor Storsenter. Foto: vnr.no.

Fra senter til sentrum

edit today

Sotra Kystby Infosenter har mottatt 50.000 kroner i støtte fra Sparebanken Vest – VNR-fondet i år. Infosenteret ble høytidelig åpnet på fredag. Infosenteret ligger i «minimarkedet» på Straume, vis-a-vis biblioteket, og er åpent hver torsdag og fredag fra kl 17-20, samt lørdager fra kl 11-15. Her finner man blant annet touch-skjermer hvor man kan se på modeller og lignende. Infosenteret skal bidra til økt verdiskaping i regionen, og sikre en bærekraftig utvikling av regionsenteret på Straume.

En base for byutviklerne

Tanken er at senteret skal være en felles «base» for alle som jobber med utviklingen av Sotra Kystby – fra meglere som skal selge boliger i kystbyen, til innbyggere som søker informasjon og nyheter om utviklingen. – Det er med stor glede vi politikere er vitner til samfunnsutvikling som bidrar til bokvalitet, livskvalitet og verdiskaping. Og så er det fantastisk å se at vi bygger oss ned til sjøkanten, hvor strilen hører hjemme, sa Fylkesordfører Tom-Christer Nilsen (H) med henvisning til planene for Bildetangen, før han fikk æren av å klippe snoren.

Filmpremiere

Et knippe spesielt inviterte gjester fikk se smakebiter av et omfattende filmprosjekt, som skal dokumentere hele utviklingen av kystbyen. Meyer Film, med tidligere TV2-anker Kari Birkeland i spissen, skal følge utviklingen i 15 år. – Vi planlegger en storstilt filmpremiere på nye Sotra Kino i 2027. Da regner vi med at bybanen også er kommet på plass, sier direktør Thomas Skålnes i Sartor Storsenter. – At et kjøpesenter velger å kjøre et filmprosjekt som dette er helt unikt. De kunne ikke ha valgt et bedre virkemiddel enn levende lyd og bilder til nettopp det, sa Kari Birkeland før den første delfilmen om byutviklingen, ble vist.

Les også

Meny