Fremdeles OL-håp for Henriette Brekke

edit today

Brekke gjorde sin beste prestasjon noensinne under stafetten i EM i Debruchen sist uke, men lagets resultat kvalifiserer neppe til OL-kvalifisering, mener hun. – Vi er på 16. plass i verden, men det spørs om resultatet er godt nok for OL-komiteen. Sammenlagt presterte vi ikke som forventet, sier Henriette Brekke til vnr.no like etter hjemkomst fra Ungarn.

Ny sjanse neste helg

Semifinaleplassen i den individuelle konkurransen på 50 meter fri glapp hårfint for OL-håpet fra Sekkingstad da konkurrenten svømte i mål seks hundredels sekunder før henne. – Det var skikkelig surt, hun slo meg med min egen norgesrekord, sier en skuffet Brekke. Brekke har fortsatt to mesterskap igjen før OL-komiteen avgjør om hun blir å se i OL i London i sommer. Allerede neste helg får hun en ny sjanse til å klare OL-kravet på 25,27, når hun skal delta i et mesterskap i Amsterdam.

Stengte bassenger

Henriette Brekke er Fjells Idrettsambassadør. Et stipend fra Vest Næringsråd, Sartor Storsenter, Sparebanken Vest og Fjell kommune har gjort det mulig for Henriette Brekke å jobbe målrettet mot OL-kvalifisering det siste året. 23-åringen fra Sekkingstad er bosatt i Stavanger. Streik og stengte bassenger både i Stavanger og Bergen skaper utfordringer for svømmerne i innspurten mot OL. – Løsningen blir å reise til Sola og Randaberg, hvor vi får tildelt litt treningstid. Jeg må bare gjøre det beste ut av situasjonen og fokusere på mental trening, sier Brekke.

Tung tid etter Dale Oens dødsfall

– Det har vært vanskelig å holde piffen oppe etter at Alex gikk bort. Det kjennes tyngre å skulle prestere. Samtidig er jeg enda mer bestemt på å gjøre det jeg kan for å hedre Alex på den måten han hadde villet at vi skulle gjøre det. Vi har snakket mye om Alex under EM og det har vært god stemning, sier Brekke. Hun legger til at det ikke er mye som skal til for å klare OL-kravet – men at det er mye som står på spill. Brekke har slått den ene personlige rekorden etter den andre det siste halvåret, og har hatt en svært positiv utvikling. – Jeg må bare fortsette å prøve å presse tidene mine enda litt mer hver gang. Mulighetene for at jeg kan klare det er tilstede, sier Brekke. Les også: Henriette Brekke svømmer mot OL  

Les også

Meny