Verkstedformann Sebastian Heggernæs (t.h) og Department Manager Andreas Waardal. Foto: vnr.no

Gasellevinner etablerer seg på Ågotnes

edit today

Det lukter nytt i verkstedet til EnerMech på Ågotnes. Men selskapet er langt fra et nytt navn lokalt. Senest i høst installerte de to nye Liebherr offshore-kraner på Songa Trym, da den lå til kai på CCB. Møt EnerMech på Januartreffet – klikk her for program og påmelding!

Utvider i Norge

– Dette er det første avdelingskontoret vi åpner i Norge. I løpet av året er planen å etablere en avdeling i nord, sier nyansatt Department Manager Andreas Waardal, som har mekanisk bakgrunn, blant annet fra Cargotec. Det Aberdeenbaserte selskapet EnerMech etablerte seg i Norge, med hovedkontor i Tananger i 2008. Finanskrisen førte til mer kostnadsfokuserte kunder, noe som gikk i EnerMechs favør. Kraftig vekst og stadig bedre resultater førte EnerMech rett til topps på gasellelisten for Rogaland i fjor. – EnerMech ser en utvikling i markedet og hos kundene her på Ågotnes, og den utviklingen ønsker vi å være med på. Vi starter med fire ansatte og regner med å måtte ansette seks medarbeidere til i løpet av de neste to årene, sier Waardal til vnr.no og legger til at det er en utrolig spennende bedrift å jobbe i.

Rask mobilisering

Det internasjonale selskapet, som er lokalisert på 20 ulike steder globalt, har cirka 1400 ansatte. – En av våre styrker er at vi raskt kan mobilisere et stort mannskap. Vi har servicefolk standby hele tiden, sier Waardal. I tillegg til service og vedlikehold av offshorekraner og løfterelatert utstyr, har virksomheten gradvis utviklet seg til også å omfatte utstyrsleie og hydraulikk, samt bolting og trykk-/lekkasjetesting av rør og prosessanlegg.

Lokal forankring

– Vi er opptatt av å forankre selskapet lokalt, og ønsker å støtte idrettslag og andre samfunnsaktiviteter. Som VNR-medlem ønsker vi å møte kunder og leverandører, og serve dem bedre gjennom vår tilstedeværelse, sier Waardal. Selskapet omsatte for rundt 200 millioner kroner i fjor, ifølge Dagens Næringsliv.  

Les også

Meny