Gigantanlegget på Horsøy tar form

edit today

De har investert rundt en milliard kroner, sprengt vekk og planert en hel øy. Mangfoldige kvadratmeter skal fylles med næringsbygg, og vekstmulighetene er store. Media snakker om mange hundre, ja, flere tusen, arbeidsplasser. På medlemstreffet til VNR tirsdag 6. desember kan du møte viseadministrerende direktør Atle Ingebrigtsen og høre mer om hvilke planer man har på Horsøy fremover.

Omfattende bygging

Det er full aktivitet på Horsøy, vest for Askøy. Det første av i alt sju bygg ble tatt i bruk i høst, og huser nå 40 ansatte. Dette tallet vil øke dramatisk. Til våren skal anlegget ferdigstilles. Framo Engineering leverer systemer til olje- og gassindustrien, i hovedsak internasjonalt. De er alltid på jakt etter gode samarbeidspartnere. – Vi ønsker å komme i kontakt med lokal industri, sier plassjef Bjarne Tveitnes på Horsøy til vnr.no.

Rom for vekst

«Building for the future at Horsøy», skriver Framo Engineering på sin webside. Et moderne fullskala monterings- og testanlegg er på plass, og selskapet er i gang med sin første undervanns pumpeleveranse. Det er gode tider for Framo. – Vi har en god økning innenfor alle produktområder, sier Tveitnes. Ekspansjonsmulighetene for selskapet er gode på Horsøy. Askøy kommune har båndlagt store deler av arealet i området til industriformål. Les også: Sikter mot Olympisk Subseaprestasjon, offshore.no

Les også

Meny