– Gir oss uante muligheter

edit today
Ditech har inngått en avtale som kan gjøre bedriften til filterleverandør for nesten tusen skip.

– Vi har fått mange nye ordre, og mange nye kunder allerede. Dette gir oss uante muligheter til å nå kunder vi aldri hadde nådd ellers, sier salgsansvarlig Johannes Solsvik.

Avtalen gjelder fra 1. august 2020, og er mellom Ditech og Incentra, rederienes innkjøpskontor. Incentra representerer rundt 35 rederi med rundt 950 skip og oljeinstallasjoner verden rundt.

Avtalen varer i tre år pluss opsjoner, og omfatter leveranse av alle typer forbruksfilter til Incentras medlemmer. Ditech blir den foretrukne leverandøren.

Vurderer å utvide

– Vi er stolte og ydmyke over den tilliten som medlemmene har vist oss. Avtalen gir oss noe forutsigbarhet i et tøft og krevende marked, og er en stor anerkjennelse av kvaliteten på det arbeidet vi har lagt ned over mange år, sier Solsvik.

Selv mener firmaet de det befester sin posisjon som markedsleder av forbruksfilter til det maritime markedet. Ditech omsatte i 2019 for 38 millioner kroner, og håper avtalen kan løfte bedriften til en 25-30 prosents vekst fremover.

– Vi ser for oss at vi må ha flere folk inn for å håndtere oppdragene. Det er det vi jobber mot, sier Solsvik.

– Det er nå jobben begynner

Ditech ble etablert i Tønsberg i 1989, og har fremdeles hovedkontoret der. På salgskontoret på Ågotnes jobber tre av tolv ansatte. De gir råd og veiledning for å løse alt av filterproblem, og har filterkart til kundenes maskiner og utstyr slik at de vet nøyaktig hva kunden trenger.

På lager har de over 5500 filtervarianter, og kan levere elementer til diesel, olje, luft, vann, hydraulikk og prosess på kort varsel.

– Hva betyr avtalen med Incentra for dere?

– Det lurer vi også på. Tall er vanskelig å si noe om for det er nå jobben begynner, sier Sofie Kristin Veivåg.

Lanserer nye nettsider

I dag, 1. september, lanserer også Ditech nye hjemmesider med egen netthandel for filter. Der kan kunder registrere seg og få tilgang til filtre med priser, lagerbeholdning og maskinlister.

– Den nye hjemmesiden har vi jobbet lenge med og vi gleder oss til å lansere den, sier teknisk selger Øystein Algrøy hos Ditech, som jobber spesielt inn mot entreprenører og verkstedkunder på Vestlandet.

Les også

Meny