Gjør det enklere for deg å søke jobb

edit today

Sist uke lanserte rekrutteringsbransjen en felles digital CV-standard, “Portable CV”, som gjør det mulig å lagre opplysninger fra én CV i en rekrutteringsportal – og med et tastetrykk flytte CV’en til en ny rekrutteringsportal neste gang du søker jobb. Dette vil Vex-Gruppen ta i bruk så fort det lar seg gjøre.

Slutt på dobbeltarbeid

– Vi har flere ganger fått henvendelser fra jobbsøkere som er frustrerte. Man taster inn de samme opplysningene gang på gang. Det ønsker vi å få slutt på, det skal ikke være et ork å søke jobb, sier daglig leder Bente Moen Borge (bildet) i Vex-Gruppen. Initiativet til standardformatet kom fra fornyingsminister Rigmor Aasrud, som utfordret sentrale leverandører av rekrutteringsportaler til å utvikle en felles CV-standard for å lette jobbsøkernes hverdag, skriver regjeringen.no. Vex-Gruppen ser klare fordeler med dette for jobbsøkerne, og også for rekrutteringsbransjen.

Får fart på prosessen

– Vi får raskere tilgang på søkerne. For å få tak i de gode kandidatene må man være rask, sier hun. Ulempen kan bli at det blir fristende for jobbsøkerne å registrere seg hos flere byråer, fordi det er mindre arbeidskrevende enn tidligere, påpeker Moen Borge. Arbeidsgruppen som har utviklet “Portable CV” har bestått av WebCruiter, Finn.no, JobbNorge, HR Manager, Lumesse og NAV. Alle aktørene i arbeidsgruppa vil ta i bruk den nye standarden i sine arbeidssøkings- og CV-systemer fortløpende.

Godt jubileumsår i vente

Den 1. august fyller Vex-Gruppen AS 15 år. Utsiktene til et godt jubileumsår er svært gode, sier Moen Borge. Hun startet rekrutteringsbyrået sammen med søsteren Linda Moen i Temahuset på Straume, og har i dag sju ansatte. I 2009 åpnet de kontor i Stavanger, som ledes av to konsulenter. – Mange av kundene våre opplever fremgang og gode tider, og trenger å ansette flere. Vi har satset på oljerelatert industri helt fra starten av, og det har vist seg å være riktig, sier Moen Borge. Vex-Gruppen rekrutterer også til offentlig sektor, og tendensene det siste året er at jobbsøkerne ønsker seg over i privat sektor – fortrinnsvis oljerelatert.

“Alle” vil ha oljejobb

– Det er ikke lønn som lokker, de har skjønt at det skjer mye der og at det er store utviklingsmuligheter. Vi opplever også stor pågang fra finansmarkedet, av kandidater som ønsker seg over i oljebransjen, sier Moen Borge. Det er en kjent sak at etterspørselen etter ingeniører er stor for tiden, men også gode webdesignere og tekniske fagfolk med tung kompetanse kan det være vanskelig å få tak i. Kan du kjøre truck eller traverskran, er du også ettertraktet, legger hun til. – Vi forventer at det vil bli stor etterspørsel etter kontor- og administrasjonspersonell i tiden fremover. Behovet pleier å oppstå etter perioder med mye vekst og utvikling, sier Moen Borge.

Les også

Meny