Gjør god butikk på denne

edit today

I de moderne lokalene til Norske Ventiler høres Vestlandsfanden på musikkanlegget. «For livets glade gutter går solen aldri ned…». Ikke så rart at managing director Kjell-Rune Brunborg gleder seg til å gå på jobb hver dag. Etter at avtalen med FMC Kongsberg falt på plass i høst, har Norske Ventiler også fått sitt endelige gjennombrudd internasjonalt. – Det som er godt nok i Nordsjøen er godt nok andre steder i verden også. Vi nordmenn har rykte på oss for å være ordentlige, og det gir oss et fortrinn internasjonalt at vi er en norsk bedrift, sier Brunborg.

Forventer doblet omsetning

Norske Ventiler har fra før avtaler med store aktører som Aker Solutions. Avtalen med FMC kom på bakgrunn av et unikt nyutviklet produkt til bruk på sjøbunnen, som tåler ekstremt stort trykk. – Vi kan doble omsetningen, og kanskje enda mer, i løpet av de neste fem årene, sier Brunborg. Det begynte med reparasjon av ventiler i 1987, og selskapet har nå funnet sin nisje med skreddersydde ventiler, som blir stadig mer etterspurt. Ågotnes-bedriften eksporterer i dag opp mot 30 prosent av sine varer. – Et av våre fortrinn er rask leveringstid, kundene sparer derfor kostbar nedetid i forbindelse med utskiftning og reparasjoner, forklarer Brunborg, som knapt visste hva en ventil er da han overtok sjefsstolen i 2005.

Store muligheter utenlands

Det er et aldri så lite paradoks at majoriteten av alle ventiler som leveres til Nordsjøen i dag importeres fra utlandet. Det er imidlertid svært få andre aktører innenfor spesialsegmentet, og Norske Ventiler har ambisjoner om stor vekst i årene som kommer, særlig innenfor subseamarkedet. – Erfaringen i alle industrier viser at prosesser blir mer automatisert, det vil skje offshore også. I fremtiden vil de bemannede oljeplattformene bli erstattet av store undersjøiske anlegg som vil bli styrt fra land, og det vil bli et større behov for skreddersydde løsninger, tror Brunborg. Til forskjell fra de fleste andre ventilprodusenter som lager standardiserte avstøpninger i store volum, benytter Norske Ventiler en datastyrt dreiebenk. Det gjør det mulig å lage akkurat den ventilen kunden trenger. Kort leveringstid stiller krav til de ansatte, derfor er arbeidsmiljøet spesielt viktig hos Norske Ventiler. – Det er vanskelig å få folk som ikke trives på jobb til å jobbe overtid, derfor gjør vi det vi kan for å ha et best mulig arbeidsmiljø, sier Brunborg, som årlig inviterer de ansatte med følge med på en utenlandstur.

Les også

Meny