Green, green grass of home

edit today

Like sikkert som at krokusene spretter, står golfspillerne i kø på Kolltveit om våren. Det betyr arbeid for pensjonistene Olaug og Bjørn Evanger i Kobbeltveit Golf og Naturpark. Lystbetont arbeid.

Les også: Årets Bedrift – Kobbeltveit Golf og Naturpark

– Jeg hadde ikke klart å sitte hjemme, jeg liker å være med der det skjer, sier Olaug og flirer.

– Mens Bjørn steller greenene, tar jeg meg av regnskap, kundemottak og sånt. Ettersom vi både eier og driver har vi en sterk egeninteresse. Mens andre goflklubber har nedgang i medlemstallet, opplever Sotra Golfklubb fortsatt vekst, påpeker hun.

Konsentrasjon i luften

Ved hull 9 er det nærmest en høytidelig stillhet når en senior fra Bergen skal slå. Konsentrasjonen er til å ta og føle på ved banens siste hull. Briten John Jewhurst har drevet med golf i minst 50 år. Han er en av mange hordalendinger som strømmer til Sotra når banen åpner for sesongen – en måned tidligere enn andre golfbaner.

– Jeg er så imponert over hvor godt drenert denne banen er – i et slikt terreng! sier han med accent.

– Det jeg liker med golf er at man får frisk luft, aktivitet og utfordringer, forteller han med et smil. Det er en fin måte å få mosjon på og veldig sosialt. Og så er reglene lett å forstå, skyter svogeren Per Halvorsen inn før det er hans tur til å svinge køllen.

Ny motorvei raserer banen

Ved hull 7, lenger sør mot Kolltveittunnelen, kommer den nye motorveien som skal realiseres samtidig med det nye Sotrasambandet.

– Det blir en dramatisk inngripen i golfbanen. Vi er spente og avventende, men har en god dialog med kommunen og har fått lovnader om at den delen av banen som forsvinner skal erstattes, sier Bjørn Evanger og viser til to aktuelle alternativer; et område i forlengelse av eksisterende bane og et annet på motsatt side av riksveien.

Utfordringene har fått de driftige gründerne til å legge både hotellplaner og nytt klubbhus på is inntil videre. I lokalene til den for lengst nedlagte sykkelbutikken på Kolltveit finnes ikke garderobeanlegg for de 877 medlemmene og det er trangt om plassen. Evangerparet har dessuten planer om en restaurant i tilknytning til nytt klubbhus.

Positive rykter

– Da vi åpnet sist helg var banen fullbooket på lørdagen. Mandager har vi rundt 50 herrer her og tirsdag er det et 30-talls kvinner. Vi har talentfulle ungdommer og mange «knøtter». Det eldste medlemmet er 82 år og fortsatt aktiv, sier paret og roser det sosiale miljøet i klubben.

De samlet inn 135.000 kroner til kreftsaken under golfklubbenes «Pink-cup», mest blant alle klubbene i landet for andre året på rad. At de gikk hen og ble kåret til «Årets Bedrift» av Vest Næringsråd i 2014 har heller ikke gått upåaktet hen i golf-miljøet i landet.

– Det var voldsomt positivt. Vi har virkelig stått på med dødsforakt for å få til dette, i et terreng «mellom bakkar og berg», sier den spreke 70-åringen som har noen mål med plen å klippe de neste månedene.

Les også

Meny