Halte i land ny kontrakt på Norshipping

edit today

Ditech og Cargotec Norway, begge med avdelinger på Ågotnes, har vært på plass med stands under Nor-Shipping i Lillestrøm denne uken. Messen er regnet som en av de viktigste møteplassene for den maritime klyngen verden over. For Ditech resulterte det blant annet i en signert avtale med Solstad Offshore i Rogaland. Rammeavtalen om filterleveranser gjelder for tre år, og vil gi to millioner kroner årlig i kassen til Ditech. Dette er en av fem store avtaler så langt i år. – Her treffer man beslutningstakere og får muligheten til å følge opp eksisterende kontakter, i tillegg til at man knytter nye bekjentskaper, sier Solsvik.

Kinesisk boikott

Messen har rekordmange 1.000 utstillere i år, til tross for uteblivelsen av statlige kinesiske selskaper, og det forventede besøkstallet er 35.000 personer. Nor-Shipping arrangeres for 23. gang. – Det er viktig å være tilstede. Våre kunder forventer det. Vi representerer våre leverandører også, sier salgssjef Johannes Solsvik til vnr.no. Skipsfartbransjen har vært nede i en bølgedal de siste årene, og forrige messe for to år siden var preget av finanskrisen. Temaet i år er “What`s next”. Samarbeidet mellom Norge og Brasil er sentralt, da dette markedet vil bli svært viktig for norske aktører i årene som kommer.

Satser på miljø

Bransjen står overfor en rekke utfordringer fremover, blant annet knyttet til miljø. Det kan bli god butikk for Ditech. Ditech er et sotrabasert firma, med hovedkontor på østlandet. Opp mot halvparten av selskapets omsetning skjer via Ågotnes, hvor omsetningen vokser raskest. I 2010 omsatte de for nesten 24 millioner kroner, og forbedret resultatet fra 600.000 til nesten 1,8 millioner kroner. Bedriften satser på kvalitetsfiltre som gir bedre inneklima om bord, samt mer værbestandige og mer miljøvennlige materialer. – Vi har erstattet de tradisjonelle stålrammene med plast, og produktene er hundre prosent resirkulerbare. Det er et problem at eksosgasser og oljedamp skaper helseplager for de som jobber i maskinrommene. Vår teknologi og våre løsninger sørger for en bedre filtrering og dermed et bedre inneklima, sier Solsvik.

Møteplass

Også Cargotec Norway (tidligere MacGregor), som har 40 ansatte ved sin avdeling på Ågotnes, mener de får utbytte av messedeltakelsen. – Man avtaler gjerne et møteprogram i forkant av messen, og får mulighet til å treffe de riktige kontaktene. Dessuten møter man nye potensielle kunder, og de første møtene her har gjerne stor betydning i etterkant, sier daglig leder Arve Plassen (bildet).

Les også

Meny