Rune Lid er prosjektrådmann i Nye Øygarden kommune. Foto: Vigleik Brekke, Fjell kommune.

Håper å få på plass kommunalsjefer så raskt som mulig

edit today
Hvor langt har Nye Øygarden kommune kommet i kommunesammenslåingen og hva skjer videre?

Temaet for Augusttreffet after work, tirsdag 28. august er «Ledelse i endring». Prosjektrådmann i Nye Øygarden kommune, Rune Lid, vil i den forbindelse gi medlemmer av Vest Næringsråd status på sammenslåingsprosessen.

− Vi følger planen i kommunesammenslåingen. Før sommeren fikk vi vedtatt den overordnede organiseringen og prosessen med å rekruttere kommunalsjefer i gang, sier Lid til Vest Næringsråd.

Interne utlysninger på toppleder-jobbene

17. august ble stillingen som rådmann for Nye Øygarden kommune lyst ut eksternt. I begynnelsen av august gikk søknadsfristen til de fire kommunalsjefstillingene i Nye Øygarden kommune ut. Avgjørelsen om at toppleder-stillingene ikke eksternt fra starten av, har vakt en del kritiske reaksjoner, blant annet i lokalavisen Vestnytt.

− Vi lyser først ut stillingene internt for å se etter interne kandidater, men vi vil lyse ut stillingene eksternt hvis ikke de interne kandidatene fyller kvalifikasjonskravene. Jeg registrerer at det er synspunkt på vedtaket som er gjort politisk, men mitt mandat er å følge politiske vedtak, sier Lid til Vest Næringsråd.

Det kan bli utfordrende å få på plass kommunalsjefer i løpet av så kort tid.

− Dersom det blir mange eksterne kandidater i toppledergruppene, kan det gjerne drøye med ansettelser til vårparten på grunn av oppsigelsestid. Det kan være krevende for prosessen når vi skal være ferdig med prosjektet allerede neste jul, forklarer Lid og understreker at de ikke tar lett på oppgaven:

− Det er viktig å få det riktige teamet på plass, og vi lyser gjerne ut eksternt for å få tak i de beste kandidatene.

Ser optimistisk på sammenslåingen

Rune Lid har stor tro på at kommunesammenslåingen vil bli vellykket.

− Jeg har vært med på en del fusjonsprosesser i det private, og det har mange forskjeller og likheter med offentlig sektor. Det er mange av de samme mekanismene som gjør seg gjeldende, forteller Lid.

De har fått god kontakt med andre kommuner som har slått seg sammen, deler nettverk og utveksling av informasjon.

− En fordel Nye Øygarden kommune har, er at vi ikke er under en tvangssammenslåing. Det er stor politisk vilje til å få dette til og vi har et veldig godt utgangspunkt. Jeg har fått gleden av å bli kjent med mange dyktige folk i nabokommunene til Sund – og dette er bra folk som har høy kompetanse, roser Lid.

− Hva er dine tanker rundt etableringen av et næringsutviklingsselskap (Øygarden næring- og utvikling AS)?

− Det er svært viktig at denne regionen klarer å stimulere til vekst og næringsutvikling, det er det vi lever av. Vi vil få til mye bra i Nye Øygarden kommune, avslutter Lid.

[divider line_type=»Full Width Line» line_thickness=»1″ divider_color=»default»][nectar_btn size=»jumbo» open_new_tab=»true» button_style=»regular-tilt» button_color=»Accent-Color» icon_family=»none» url=»https://www.vnr.no/events/augusttreffet-afterwork/» text=»Meld deg på Augusttreffet her»]

Les også

Meny