XXL SARTOR ÅPNER STRAKS: Øystein Eriksen er driftssjef i XXL.

Har store forventninger til XXL Sartor

edit today

I forbindelse med VNRs fagseminar «Handelsdestinasjonen Sotra» tirsdag 14. juni, vil driftssjefen i XXL avsløre hvorfor de har gjort det så bra.

XXL er den sportskjeden som ekspanderer raskest i Norden. XXL Sartor blir kjedens 26. varehus i Norge, i tillegg til at de har 20 varehus i Sverige og 8 i Finland. Nettbutikken XXL.no er sportskjedens aller største varehus.

XXL Sartor blir Sartor Storsenters nest største butikk med sine 4000 kvadratmeter.

− Dette blir nok fra starten av det minste varehuset i omsetning, men Sotra er et område i sterk vekst. Det blir ekstremt spennende å få åpne det tredje varehuset i Bergensregionen. Vi har helt klart storeforventninger til XXL Sartor, sier Øystein Eriksen, driftssjef i XXL, til Vest Næringsråd.

Kontroll på kostnader

Det er ikke tilfeldig at XXL åpner varehus på Sartor.

− I Norge bruker vi 2500 kroner per person på sportsartikler i året. Vi i XXL regner oss frem til hvor det kan være lønnsomt å åpne varehus, forklarer Eriksen.

Sportskjeden har tre krav når de utvider.

− Kort fortalt handler det om de ansatte, hardt arbeid og kontroll på kostnadene. Det er lett å ekspandere, men mange har gått konkurs på reisen. Det er lett å bruke mye penger på markedsføring. Kostnadskontroll er ekstremt viktig, påpeker Eriksen.

Tøff markedsføring rundt åpningen

XXL stiller følgende krav når de åpner nytt varehus:

− Det må ha sentral beliggenhet og det må være minimum 4000 kvadratmeter stort, for det finnes ingen XXL-light versjon. For oss er det alt eller ingenting, forteller Eriksen.

− Det finnes ingen XXL-light versjon. For oss er det alt eller ingenting.

XXLs forretningsidé er stort utvalg, kjente merkevarer og ekstra-ekstra lave priser. Eriksen hinter om at det vil bli ekstremt gode tilbud på åpningsdagen.

− Det blir en veldig tøff markedsføring rundt åpningen av XXL Sartor, avslører driftssjefen.

1100 søkte på XXL-jobbene

At XXL er en populær arbeidsplass er det ingen tvil om. Sportskjeden fikk 1100 søknader da de lyste ut ledige stillinger på XXL Sartor.

− Det er jo de unge som det er tøffest for i arbeidsmarkedet i dag. Mange av ekstrahjelpene våre er ungdommer som avslutter videregående, sier Eriksen.

Nå har XXL Sartor mellom 55 og 60 ansatte.

− Dette utgjør cirka 30 årsverk. De fleste er mellom 18 og litt over 30 år, forteller han.

NB! Artikkelen fortsetter under bildet.
VIL SATSE PÅ GRÛNDERE: Thomas Skålnes, direktør ved Sartor Storsenter, mener det er en vinn-vinn situasjon å leie ut kontorlokaler for gründere.

STOR TRO PÅ XXL : Thomas Skålnes, direktør ved Sartor Storsenter, håper XXL vil trekke kunder fra Bergen og Sotra.

Sartor Storsenter satser på sport

Når XXL åpner vil Sartor Storsenter ha totalt fem sportsbutikker, i tillegg til en stor sporstavdeling på Obs!.

− Sport og fritid er et satsingsområde. Ved forrige nyåpning i november 2014 utvidet produktspekteret innen klær og sko, denne gangen er det sport og fritid, sier Thomas Skålnes, direktør ved Sartor Storsenter.

Fra før av har kjøpesenteret MX-Sport og G-Sport.

− Stormberg og Skogstad åpner også butikk. Sartor Storsenter vil få det største og beste tilbudet på sport, fritid og villmark, påpeker Skålnes.

Han tror XXL blir en hit blant sotraværinger og i et langt større område.

− XXL er en kjede som har vokst veldig mye. De er veldig populære og tilbyr et imponerende utvalg i kjempestore butikker. XXL Sartor blir et fantastisk flott varehus, som vil trekke kunder fra sentrale deler av Bergen og hele området vest for Bergen sentrum, sier Sartor-direktøren.

Tirsdag 14. juni får VNR-medlemmer en sniktitt på den nye delen av Sartor Storsenter to dager før den offisielle åpningen. Meld deg på her!

Les også

Meny